Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Betona Yenik Düşen Bodrum'a Çılgın Proje!

Bodrum'da betona yenik düşen mandalinaları kurtarmak için ilginç bir proje geliştirildi.

yapı.com.tr
Betona Yenik Düşen Bodrum'a Çılgın Proje!

DHA'nın haberine göre, Bodrum’un Bitez Beldesi’nde yılda 50-100 kilogram arasında mandalina veren ağaçlar, 100’er lira bedelle kiralanabilecek. Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez, ilk mandalina ağacını kendisi kiralayacak.

Bitez’de 11-12 Ocak tarihlerinde düzenlenecek 7’nci Mandalina Festivali’nde proje start alacak. Kent Konseyi Yöneticisi ve Mandalina Meclisi Başkanı Erman Aras ile Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez tarafından geliştirilen proje kapsamında yılda 50-100 kilogram arasında meyve veren mandalina ağaçları kiralanabilecek. Bitez beldesindeki yüzden fazla mandalina üreticisi, mandalina ağaçlarına numara vererek isteyenlere bir yıl boyunca ürününü toplama şartı ile ağaçların kullanım hakkını verecek.

Mandalina Meclisi Başkanı Erman Aras, betona yenik düşen mandalina bahçelerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yola çıktıklarını söyleyerek uygulamanın önümüzdeki yıldan itibaren tüm Bodrum yarımadasında hayata geçmesini temenni etti.

Ağacı kiralayan gölgesinde piknik yapabilecek

Bitez’deki mandalina ağaçlarının kiralanmasını Bodrum Kent Konseyi bünyesinde kurulacak olan Bodrum Mandalina Meclisi’nin organize edeceğini bildiren Belediye Başkanı İbrahim Çömez, “Şehirlerde yaşam gittikçe zorlaşmaya başladı. İnsanlar yeşil ve huzuru arar oldu. Yarımadamızın en güzel beldelerinden olan Bitez’de şehir stresinden uzak, bu stresin azalmasına katkı sağlamak için ağaçlarımızdan bir bölümünü kiralamaya karar verdik. En azından başta şehirde büyüyen çocuklarımızın mandalinanın ağaçta mı, yerde mi yetiştiğini gelip görmesini de istedik. Kiralayan, ailesiyle ağacının gölgesinde piknik yapabilecek, onun bakımıyla ilgilenebilecek, ürününü kendisi hasat edebilecek. Yani yiyeceği mandalinayı, dalından kendisi koparacak. Ağaç bir yıl kiralayana ait olacak. İstedikleri zaman gelip ziyaret edebilirler” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/betona-yenik-dusen-bodruma-cilgin-proje_115798.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!