Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sahibinden 1,5 Milyon Dolara Satılık 'Kilise'

Bursa'da bulunan ve yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen kilise binası, sahibi tarafından 1,5 milyon dolara satılığa çıkarıldı.

yapi.com.tr/AA
Sahibinden 1,5 Milyon Dolara Satılık 'Kilise'

Bursa'nın Setbaşı Mahallesi'ndeki 300 yıllık kilise, bir alışveriş sitesinde 1,5 milyon dolardan satılıyor.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü kayıtlarında 1986 yılında tescillenmiş, eski eser kilise olarak geçen ve son yıllarda kullanılmadığı için oldukça yıpranan bina, yeni sahibini bekliyor.

Sahibi yurt dışında yaşadığı için emlakçı tarafından "Satılık kilise, ele geçmez her işe uygun'' başlığıyla satılığa çıkarılan 3 katlı kargir bina şeklindeki kilise, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesine yakın bir noktada bulunuyor.

Gayrimenkul danışmanı Tayfun Özenginler, yaptığı açıklamada, Bursa'nın tarihi eserler açısından çok zengin bir il olduğunu söyledi.

"Her köşede tarih kokusu var"

Setbaşı Mahallesi'nde önceden Ermeniler'in yaşadığının bilindiğini ifade eden Özenginler, "Her köşede tarih kokusu var. Söz konusu kilise binası, mübadele döneminden sonra farklı amaçlarla kullanılmış. 1980'li yıllara kadar bu böyle devam etmiş. Sonrasında da metruk bina haline dönüşmüş'' dedi.

Kilise binasının etrafında belediye ekiplerinin çevre düzenlemesine başladığını dile getiren Özenginler, ''Tapuda 'sosyal kültürel alan' diye geçiyor. 3 katlı, 512 metrekarelik bir arsa içinde 300 metrekarelik tabanlı ve direksiz. Çok güzel tarihi bir dokuya sahip. Sahibi yurt dışında yaşıyor ama 3 hissedarı var. Ben biriyle konuşma fırsatı buldum. Değeri 1,5 milyon dolar olarak belirlendi'' diye konuştu.

ETİKETLER: Bursa kilise
http://www.yapi.com.tr/haberler/sahibinden-1-5-milyon-dolara-satilik-kilise_143329.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!