Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Köprüde Tahribat Büyüyor

Ankara Çayı üzerine 1222 yılında yapılan Selçuklu mirası Akköprü, kaderine terk edildi. Tarihi köprüdeki tahribat her geçen gün büyürken, vatandaşlar köprü ve çevresinde ıslah çalışması yapılmasını istiyor.

yapi.com.tr
Tarihi Köprüde Tahribat Büyüyor

Hürriyet'ten Sedat Cenikli'nin haberine göre, 800 yıllık tarihi Akköprü’deki tahribat gün geçtikçe büyüyor. Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad adına 1222 yılında Ankara Valisi Kızıl Bey tarafından Ankara Çayı üzerine yaptırılan Yenimahalle’deki tarihi Akköprü’nün korkulukları dökülüyor. Köprünün restorasyonu sırasında yürüme alanının iki yanında bulunan korkuluklara döşenen taşlardan bazıları yerlerinden çıkıyor. Köprünün Tanzimat Caddesi tarafındaki giriş kısmına ise bilinçsiz kişilerce sprey boyayla yazı yazılıyor. Tarihi köprünün üzerine sprey boyayla yazı yazılması Ankaralılar kadar turistleri de rahatsız ediyor.

Tarihi ayaklar çöp dolu

Sadece yaya girişine açık olan köprünün etrafı da çöplüğe dönmüş durumda. Köprünün etrafındaki yeşil alanlara bilinçsiz kişilerce plastik atık, sebze ve meyve kasaları, meşrubat kutuları, cam şişeler atılıyor. 800 yıldır köprüyü ayakta tutan ayakların su üzerinde kalan kısımlarında da bakımsızlık nedeniyle bataklık alanlarda yetişen otlar yükseliyor. Köprünün altından geçen Ankara Çayı ile taşınan ağaç gövdesi, koltuk, karton parçası gibi atıklar da suyun az olduğu bölgelere takılıyor.

İstinat duvarında göçük

Ankara Çayı ile yeşil alanlardaki kirlenmeden dolayı pis kokuların yükseldiği tarihi köprünün etrafındaki istinat duvarları da bakım bekliyor. Ankara Çayı’nın iki yanında yükselen duvarların, köprüye yakın olan kısımları çökmüş durumda. Duvardan dökülen taşlar ise Ankara Çayı ile birlikte taşınıyor. Tarihi köprünün bakımsızlığından ve denetimsizliğinden yakınan Ankaralılar, köprü ve çevresinde ıslah çalışması yapılmasını istiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-koprude-tahribat-buyuyor_144312.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!