Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarlabaşı'nda Neler Oluyor?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 'Tarlabaşı'nda Yenileme, Dönüşüm' başlıklı panel, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Panele uzmanlar, proje müellifleri, yerel yönetim, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ile ulusal ve uluslararası kurumların temsilcileri katıldı.

yapi.com.tr
1 Tarlabaşı'nda Neler Oluyor?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 'Tarlabaşı’nda Yenileme, Dönüşüm' başlıklı panel, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla Kampüsü’nde gerçekleştirildi. 5366 Sayılı "Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması" hakkında kanun uyarınca, Bakanlar Kurulu kararı ile yenileme alanı ilan edilen Beyoğlu Tarlabaşı Bölgesi’nde yapılması planlanan projenin geniş katılımlı bir platformda tartışılması amacıyla düzenlenen panele uzmanlar, proje müellifleri, yerel yönetim, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ile ulusal ve uluslararası kurumların temsilcileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Erhan Demirdizen, tarihi mahallelerin hızla ortadan kalktığı ve siteleşme süreci yaşandığına dikkat çekerek, Tarlabaşı’nın korunmasının önemini vurguladı. 5366 Sayılı Kanunu, tarihi mekanları bütünlüğünden koparan bir yasal düzenleme olarak niteleyen Demirdizen, "Bu kanun planlamayı tamamen ortadan kaldırıyor ve bunun yerine sihirli bir yenileme kavramı getiriyor. Burada fiziki çevrenin bina bina yenilenmesi ve kamulaştırılması var. Planlama, koruma ve katılım unsurları göz ardı ediliyor" dedi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi II. Başkanı Pelin Pınar Özden ise, 5366 Sayılı Kanunun uygulamayı yönetmeliğe bırakan keyfi bir kanun olduğunu söyleyerek, "Belediyelere arsa kiralama ve satma yetkisi veren bu yönetmelik, kamulaştırılan alanların rant amaçlı kullanılmasını mümkün kılıyor" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi’ni hazırlayan GAP İnşaat Yetkilisi Nilgün Kıvırcık, projeyi tanıtan bir sunum yaptı. Kentle ilişkisi kopan Tarlabaşı’nın İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı ile yeniden buluşmasını amaçladıklarını belirten Kıvırcık, proje ile bölgenin ekonomik yönden kalkınacağını savundu. Projenin sosyal yönünü de unutmadıklarını söyleyen Kıvırcık, bölgede yaşayan sakinler arasında anket çalışmaları yaptıklarını ve sorunlara çözüm aradıklarını ifade etti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarlabasinda-neler-oluyor_62344.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • vampirler takım elbise giymiş agızlarında kentsel yenileme mağduru vatandaşların kanları damlıyor. kentsel yıkımdan önce 405 metrekareye sahip tapu sahibi kentsel çakallıktan sonra 127 metrekareye sahip oluyor şirkete ise 1130 metrekare yer yapıyorlar. 5366 sayılı kanun hırsızların kanunu olmuş YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!