Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ'den Kayabaşı'nda 448 Yeni Konut

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Başakşehir Kayabaşı bölgesinde, 448 konutluk proje için yüklenici firma ile sözleşme yaptıklarını bildirdi

yapi.com.tr / AA
TOKİ'den Kayabaşı'nda 448 Yeni Konut

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başakşehir Kayabaşı bölgesinde, 448 konutluk proje için yüklenici firma ile sözleşme yaptıklarını, gelecek dönemde 7 bin 500 konutu alt ve orta gelir grubu İstanbullulara sunacaklarını bildirdi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmesi imzalanan ve inşaat çalışmalarına başlanan 448 konutluk projenin örnek bir proje olduğunu belirtti. Projeyle dükkan alanları, camisi, meydanıyla mahalle kültürünün hayat bulacağını aktaran Turan, "Mahalle kültürü ve modern mimariyi bir araya getirecek projemiz sayesinde, kamusal mekanları, küçük esnafı, meydanı, caddesi ile yaşayan bir şehir oluşacak" ifadelerini kullandı.

Turan, sosyal ihtiyaçlara cevap veren konutlar ürettiklerini vurguladı. Günümüzde vatandaşların beklentilerinin değiştiğine dikkati çeken Turan, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız sadece barınacak bir merkez değil yeni yaşam alanları istiyor. Yeni yaşam alanları da bizim kültürümüzde mahalle konseptidir. İçerisinde parklar, cadde, esnaf, cami, fırın, yürüyüş yolunun olduğu bir mimari konsept. Bütün projelerimizi vatandaşlarımızın bu beklentilerine yönelik mimari bir disiplinde gerçekleştiriyoruz".

Kayabaşı'nda halen 4 bin 500 konutun yapımına devam edildiğini ifade eden Turan, "3 bin konut için de ihale aşamasındayız. Önümüzdeki dönemde 7 bin 500 konutu alt gelir grubu vatandaşlarımıza sunacağız" bilgisini aktardı. Turan, Kayabaşı'ndaki bin 500 konutu hak sahiplerine Kurban Bayramı öncesinde teslim edeceklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-kayabasinda-448-yeni-konut_133722.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!