Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Tüm Projeler Halka Sorulmaz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olayların sürmesi halinde olimpiyatların hayal olacağını söyledi. 'Otobüs durağının yerini değiştirsek halka soracağız' sözünün yanlış anlaşıldığını belirteh Topbaş, 'bunu mecazi anlamda kullanmıştım' dedi.

yapi.com.tr
1 "Tüm Projeler Halka Sorulmaz"

Radikal'in haberine göre, Topbaş'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Türkiye'nin geleceği karartılmaktadır. Bizler yarınlarımız olan gençlerimiz ile güzelliğe yürümeliyiz. Çekişmeyi ortadan kaldıracak adımlarda bulunmaktayız. Çeşitli gerekçelerle Taksim'de toplanma çağrıları yapılıyor. Olaylar canlı tutulmaya çalışılıyor. Bunu geçmişte biz 68 kuşağında da gördük.

"Olimpiyatlar hayal olur"

Turizm ve ekonomi çok etkileniyor. Önümüzde 2020 olimpiyatları var. Artık karar aşamasındayız. Bu sıkıntılar yaşanırsa olimpiyatlar hayal olur. Kim kaybeder, Türkiye kaybeder.  Bundan sonra halkımızın isteklerini göz önüne alarak yeni bir yönetim anlayışı getireceğiz.  Turizmciler endişe içindeler. İstanbul'un başarıları gölgelenebilir. İstanbullular'ı bu hassasiyete davet ediyorum. Dostluk ve kardeşlik bağlarına gölge düşürülmesin.

"Rezervasyon iptali var"

Sıkıntıları beraberce elele vererek aşmalıyız. Demokratik haklar olarak sergilemek isteyen, uygun çerçevede yapmaları gerekiyor. Bir başkasını rahatsız etmeden talebini ifade eden Talimhane bölgesi başta olmak rezervasyon iptali var. Yanlıştan hepimiz döneceğiz inşallah.

"Tüm projeler halka sorulmaz"

Başka bir süreç başlayacak. Bazı projeler vatandaşa sorulur. Tüm projeler halka sorulmaz. Ümraniye'ye metro yapılırken halka sorulmaz bunun talebi bellidir zaten.Başbakanımız seçimden önce Haydarpaşa'da ve Galataport'u yapmak istediğini halka sordu ve yetki aldı. İstanbul'da yaptığımız çevre yatırımı, plajların tekrar kazanımı ve yapılan park ve bahçeler ortada. New York'tan bile temiz bir İstanbul var. Halkımızı temsilen belediye meclisi var, projeler orada tartışılır. Ben Otobüs durağını bile halka soracak derken mecazi anlatım kullanmıştım.

"Gezi Parkı'nı beraber kullanacağız"

Bir barış ve kardeşlik ortamında Gezi Parkı'nı beraber kullanacağız. Gezi Parkı içindeki düzenleme bitmek üzere. Otellerdeki rezervasyonları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Demokratik bir ülkede kararlar sandıktan geçiyor. İstanbullular dozunu kaçırmasın, yeteri derecede herkes gerildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tum-projeler-halka-sorulmaz_110085.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sayın Kadir Topbaş, Mart 2014'te yapılacak seçimlere USTA olarak tekrar katılacağını söylemişti. Taksim Gezi Parkı kışla/AVM projesi süreci göstermiştir ki; herkesin kabul ettiği şekilde, kötü yönetilmiştir. Teknik bir projenin kötü yönetilmesinin sorumlusu kendisidir. İleri demokrasilerde görülen şey, hata yapanın, kötü yönetenin hatasını kabul edip istifa etmesidir. Tüm projeler halka sorulmaz ne demek? Belediye başkanı hemşehrilerine karşı sorumlu değil mi? Kendisine oy veren, vermeyen herkese karşı sorumlu bir belediye başkanı, ileri demokrasilerde nasıl hareket ediyorsa; o şekilde davranış sergilenmesi beklenen bir durumdur. Ustalık bunu gerektirir. Bahtiyar Çetinbaş - İnşaat Mühendisi YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!