Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Turizmde 'Şehir Bisikleti' Dönemi

Antalya'da makine teknikeri Fahri Irkın'ın 'City Bike' (Şehir Bisikleti) adını verdiği 15 kişi kapasiteli, pedalla çalışan yolcu taşıma aracı, görenleri şaşırtıyor.

yapi.com.tr
Turizmde 'Şehir Bisikleti' Dönemi

İnternette sosyal paylaşım sitelerinde aracın tanıtımı yapılınca birçok tatil köyü, beş yıldızlı turistik konaklama tesisi ve turistik yörelerin belediyelerinden sipariş gelmeye başladı. Aracın en önemli özelliği, üzerinde yolculuk yapan herkes bisiklet sürer gibi pedal çeviriyor, bir kişi de direksiyonu idare ediyor. Karşılıklı oturan yolcular, araç hareket halindeyken sohbet edip, içeceklerini yudumluyor.

Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki Irkın Makine Sanayi'de imal edilen, test sürüşleri devam eden çevre dostu aracın tanıtımı, önümüzdeki günlerde Kepez mevkiindeki Kent Ormanı içinde yapılacak. Aracın etrafı, renkli LED lambalarla süslenip, geceleri de ışıl ışıl hale getirilecek.

İnsan gücü ile çalışıyor

Sanayi Sitesi'nde birçok çalışmasıyla tanınan Fahri Irkın, sportif yolcu taşıma aracına karşılıklı 14 bisiklet pedalı, zinciri, 14 motosiklet selesi, bir de zıt yönlerde çalışan mekanizmaları tek yöne çevirebilen diferansiyel sistemi monte etti. Katıldığı bir yurtdışı gezisinde gördüğü benzer aracı örnek alıp, daha hafifletilmiş, biraz daha modernize edilmiş, mekanizması kolay çalışabilen, yolda daha hızlı hareket etme kabiliyetine sahip olanını imal eden Irkın, "Araca, havalı lastik tekerler de monte edip, kalkışını çok kolaylaştırdım. Aracın ön düzenine motorlu taşıt görüntüsü verdim. Burun kısmındaki boşluğa, dekor olarak bira fıçısı ya da herhangi bir tanıtım panosu konulacak. Üzeri de branda ya da tente ile kapatılacak. Araç, turistik yörelerde havayı kirletmeden, tamamen insan gücüyle çalışarak turistleri gezdirecek" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turizmde-sehir-bisikleti-donemi_107270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!