Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dünyanın En Büyük Bisiklet Paylaşım Programı!

ABD'nin en büyük bisiklet paylaşım programı, mayıs sonunda New York'ta başlayacak.

yapi.com.tr/AA
Dünyanın En Büyük Bisiklet Paylaşım Programı!

Trafik yoğunluğu ve yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde hayata geçirilen bisiklet paylaşım programı, New York'ta da uygulanmaya başlıyor.

Başlama tarihi daha önce iki kez ertelenen uygulama ABD'deki en büyük program olacak. İlk etapta Brooklyn ve Manhattan'da  başlayacak uygulama, tam kapasiteye ulaştığında 6 bin olan bisiklet sayısı 10 bini, 330 olan istasyon sayısı da 600'ü bulacak.

Uygulamadan yararlanmak isteyenler, günlük, haftalık ve yıllık aboneliklerden birisini tercih edebilecek. Günlük abonelik için 9.95 dolar, haftalık için ise 25 dolar ödeyecek olan New Yorklular, abonelikleri kapsamında bisikletleri 30 dakika süreyle ücretsiz kullanabilecek. İkinci 30 dakika için 4 dolar, üçüncü 30 dakika için 9 dolar ödemek zorunda kalacak günlük ve haftalık aboneler, sonraki her 30 dakika için de 12 dolar ödemek zorunda.

Sistemin yıllık abonelik ücreti ise 95 dolar olarak açıklandı. Bu ücret karşılığında yıllık aboneler, kullanacakları bisikletlerin ilk 45 dakikası için herhangi bir ücret ödemeyecekler. Ücretsiz 45 dakikalık kullanımın ardından ilk 30 dakika için 2.5 dolar tahsil edilecek yıllık abonelerden, sonraki ilk 30 dakika için 6.5 dolar sonraki her 30 dakika için ise 9 dolar alınacak.

Sponsorların yaklaşık 50 milyon dolar harcadığı uygulamanın New York ekonomisine ilk yılında 36 milyon dolarlık bir aktivite getirmesi bekleniyor. Uygulama ayrıca 170 de yeni istihdam oluşturacak.

ETİKETLER: New York bisiklet
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-buyuk-bisiklet-paylasim-programi_108324.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!