Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türk Ytong Antalya'ya İkinci Fabrika için Yer Bakıyor

Çatalca'da yeni fabrika kurduklarını kaydeden Türk Ytong Genel Müdürü Erel, Antalya'ya da ikinci bir fabrika için yer baktıklarını açıkladı.

yapi.com.tr / AA
Türk Ytong Antalya'ya İkinci Fabrika için Yer Bakıyor

Antalya bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, yapı sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan Türk Ytong'un, çevreci malzemesi ile ısı yalıtımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği, hafiflik ve kolay işlenebilirlik gibi özellikleri bir arada sunduğunu bildirdi. Sektörde yüzde 60 pazar payı ile lider olduklarını ifade eden Erel, çevreci bir anlayışla çözüm odaklı inovatif ürünleri sektöre kazandırdıklarını söyledi.

Yılda 2 milyon metreküp kapasite ile Avrupa'nın en büyük ikinci ytong üreticisi olduklarını kaydeden Erel, bugüne kadar toplamda 21 milyon metreküp ytong ile yaklaşık 1 milyon 500 bin adet konut inşa edildiğini kaydetti. Erel, "Ytong olarak yapılarda ısı yatılımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği ve sürdürülebilirlik bilincinin oluşmasına büyük katkıda bulunduk, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Isı yalıtım plağı konusunda İstanbul Çatalca'da bir fabrika kurulduğunu belirten Erel, Antalya'ya da ikinci bir fabrika için yer baktıklarını, 2,5 yıl içinde ikinci fabrikayı açmayı planladıklarını bildirdi.

Antalya'da yılda 300 çatı ytong ile kapanıyor

Antalya bölgesinde iklim şartları dikkate alındığında sağladığı avantajlar ve yapılara kazandırdığı estetik görünüm sebebiyle çatı plağı ürününün kısa sürede çok tercih edilen bir ürün haline geldiğini belirten Gökhan Erel, 2010 yılından bu yana yaklaşık 23 bin metreküp çatı plağı ürettiklerini dile getirdi. Antalya bölgesinde ısı yalıtımı konusunda daha duyarlı olunması gereken bir bölge olduğunu ifade eden Erel, şöyle konuştu:

"Akdeniz bölgesinde, iklim gereği, soğutma için kullanılan enerjinin ısıtma için kullanılan enerjiden iki kat fazla maliyeti olduğu bilinen bir gerçek. Bunun yanında, sahadaki uygulama eksiklikleri de kaybedilen enerjini miktarının artmasına neden oluyor. Bu durumun enerjide dışa bağımlı bir ülke konumundaki Türkiye için kaygı verici olduğunu söyleyebiliriz. Kullandığımız enerjinin yüzde 25'ini çatılardan, yüzde 60'ını ise cephelerden kaybediyoruz. Ytong olarak 50 yılda toplamda 10 milyar doları aşkın bir enerji tasarrufu sağlamış olmaktan yana mutluluk duyuyoruz".

Ytongun, hafifliği nedeniyle bina yükünü azaltarak kullanıldığı yapılarda deprem emniyetini artırdığını da söyleyen Erel, bu nedenle Gölcük ve Düzce depremlerinden sonra yapılan deprem konutlarında ytong kullanıldığını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-ytong-antalyaya-ikinci-fabrika-icin-yer-bakiyor_119513.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!