Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vize'de ÇED Toplantısı Başlamadan Bitti

Vize'de enerji hattının geçeceği güzergahın Istranca’ların olduğu ormanlık bölgede olması nedeniyle yaşam savunucuları ve köylüler tepki gösterdi. ÇED toplantısı başlamadan bitti.

yapi.com.tr
Vize'de ÇED Toplantısı Başlamadan Bitti

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Kırklareli’nin Vize İlçesi Traçim Çimento’dan Demirköy’e 27 km uzunluğunda 70 mt genişliğinde enerji hattı için Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından planlanan proje için ÇED süreci başlatıldı.

Vize ilçesine bağlı Sergen köyündeki toplantıya yaşam savunucularından DAYKO Vakfı Başkanı Nusret Türkkan, İl Genel Meclis Üyesi Kenan Çiftçi, İl Genel Meclis Üyesi Saffet Üresin,  Av. Demet Karpat, Saray Doğayı Derneği Başkanı Ozan Çoban, Trakya’da faaliyet gösteren yaşam savunucuları, Demirköylüler, köy muhtarları ve köylüler katıldı. Traçim-Demirköy enerji hattı için Vize’nin Sergen İlçesi’nde yapılması için gelen yetkililere yurttaşlar ve yaşam savunucuları “Enerji hattı istemiyoruz” diyerek tepki göstererek toplantının yapılmasına izin vermediler. Toplantının yapılmadığına dair tutanak hazırlayarak toplantı yapılmadan bitti.

“Bölge halkı ve yaşam savunucuları olarak, eğer geçekten bölgenin elektrik enerjisine ihtiyaç var ise bunu yeni yapılan yolun kenarından yer altından çekilmesi daha uygun olacaktır” diyen Nusret Türkkan; “Eğer bu şekilde olursa enerji hattı Demirköy’de yaşanan ağır kış şartlarından korunacak. Eğer bu mümkün değilse mevcut iki enerji hatlarının geçtiği koridorlar kullanılsın ki bu kadar büyük bir orman alanının yok edilmesi önlenmiş olsun. Bölgedeki doğal yaşamı ve biyolojik çeşitliliği koruyarak zenginleştirmek, gelecek kuşaklara aktarmak yerine ormanların bu şekilde tahrip edilmesinden rahatsızlık duyuyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vizede-ced-toplantisi-baslamadan-bitti_123470.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!