Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Wales'te Ev






Bu konut projesindeki hedef, yapının görse etkisini azaltabilmek ve binayı, peyzajın doğal bir bileşeniymişçesine araziye oturtabilmek olmuş. Yumuşak, organik formu ile yapı, engebeli arazinin içinde eriyecek şekilde tasarlanmak istenmiş; çatı ve yan cepheleri araziye ait bitkilerle sarılmış ve örtülmüş. Bu yüzden evin içindeki tüm manzara, bitki örtüsü ve zaman zaman denizi gören, ince paslanmaz çelik doğramalı şeffaf bir cam cepheden ibaret.

Yapıyı saran peyzaj, görünür olmayan ve yalnızca yapının bahçe sınırlarını belirleyen çizgiler dışında dokunulmamış olarak bırakılmış.

 

Yalın plan, yapının sahiplerinin yaşam tarzını yansıtacak şekilde sade ve informel; örneğin açık bir şöminenin etrafında düzenlenmiş bir oturma alanı mevcut. İki adet kendi kendini taşıyabilen, renkli ve prefabrike modül mutfak ve banyoyu oluşturuyor. Bu modüller, hacmin tamamının algılanabilmesi için üst döşemeden alçakta kalıyorlar. Sürekli ve blok halinde üretilmiş bölücü bir duvar ve çelik kiriş çatıyı desteklerken, iç mekanda kolonlara olan gereksinimi ortadan kaldırıyor.

Yapının hava geçirir şekilde imal edilmiş çatısı, çim ile kaplı. Bu eğrisel kontrplağın aşağıya doğru yaptığı ‘çöküntü’ iç mekanda belli yumuşak bir geçiş efekti yaratıyor; strüktürün organik formu ile bütünleşiyor. Tamamen elektrikle beslenen ev yerden ısıtma sistemine sahip.


http://www.yapi.com.tr/haberler/waleste-ev_95863.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!