Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

XI. Teknoloji Ödülleri Öncesi Ar-Ge Vurgusu

Türkiye Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliğiyle düzenlenen 'XI. Teknoloji Ödülleri' yarışmasının detayları ve hedefleri, düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

yapi.com.tr / AA
XI. Teknoloji Ödülleri Öncesi Ar-Ge Vurgusu

"İnovasyon, nitelikli eğitimden ayrı ve bağımsız bir kavram olarak değerlendirilemez"
    
Ar-Ge teşvik mekanizmalarının daha verimli nasıl kullanılabileceği gibi konuların da sürekli değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan TÜSİAD Başkanı Yılmaz, Ar-Ge yatırım oranını hızla artırırken diğer yandan teknik altyapıdan hukuki altyapıya kadar geniş bir alanda kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde yenilikçi adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. İnovasyonun nitelikli eğitimden ayrı ve bağımsız bir kavram olarak değerlendirilemeyeceğine dikkati çeken Yılmaz, "Ülkelerin rekabet gücü nitelikli iş gücünün varlığı ile doğru orantılıdır. Okul öncesi eğitiminden başlayarak eğitim sisteminin her kademesinde araştırmacılığı ve yenilikçiliği ön plana çıkarmalı ve buna yönelik politikaları da vazgeçilmez ve acil olarak uygulamaya koymalıyız" diye konuştu.

"Son 10 yılda patent rakamları 8 kat arttı"
    
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak da bu yıl 11'incisinin verileceği ödüllerin marka haline gelmesinin kendileri için gurur verici olduğunu belirterek, "Teknoloji Ödülleri gibi ödüllerin Türkiye için önemi Ar-Ge ve yenilik kavramlarını toplum gündemine taşımalarından ileri geliyor. Ar-Ge anlamında, yenilik anlamında ülkemizde gerçekten etkileyici bir dönüşüm yaşandı. Son 10 yılda patent rakamları 8 kat, bilimsel makale sayısı 3 kat, Ar-Ge personel sayısı 4 kat arttı" dedi. Altunbaşak, bunların son derece olumlu gelişmeler olduğunu işaret ederek, gidilecek daha çok yol olduğunu, önümüzdeki 10 yılda, geçmişteki 10 yıldan daha büyük sıçramaların yapılması gerektiğini söyledi.
     
TÜBİTAK olarak inovasyon, yenilikçilik Ar-Ge konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Altunbaşak, özel sektörün Ar-Ge ve yenilik anlamında şu an potansiyelinin çok altında olduğunu buna rağmen yaşanan gelişmelerin çok hızlı ve olumlu olduğu değerlendirmesinde bulundu. Altunbaşak, bundan 10 yıl önce üçte ikisi kamu tarafından yapılan Ar-Ge çalışma ve yatırımlarını bugün özel sektör ve kamunun yarı yarıya yaptığını, önümüzdeki süreçte isteklerinin ise üçte ikisinin özel sektör tarafından yapılır hale gelmesi olduğunu belirterek, "Önümüzdeki 10 yılda, inovasyon-girişimcilik ekosistemi dediğimiz sistemde şoför koltuğunda özel sektör oturmak zorunda, kamu yolu açar" dedi.
    
"XI. Teknoloji Ödülleri"
    
Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, bu yıl 11'incisi verilecek ödüllerin, Türkiye'de yenilikçi bir ürünün, üretim sürecinin, yeni bir teknik ya da teknolojinin geliştirilmesi çabalarını destekleyerek yerli sanayiciyi bilinçlendirmesi amaçlanıyor. Kamuoyunda duyarlılığı artırmayı da hedefleyen ödüller, şirketlerin başarı öykülerini gündeme taşıyarak, Ar-Ge ve inovasyon konularında fark yaratıp, diğer şirketleri bu konuda harekete geçirip, ulusal teknolojik birikime katkı sağlamada öncü rol üstleniyor. Başvuruların 31 Temmuz tarihine kadar yapılabileceği yarışmanın finalistleri Mart 2014'de açıklanarak, süreç Mayıs 2014'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/xi-teknoloji-odulleri-oncesi-ar-ge-vurgusu_108958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!