Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yalıtımın Mavi Yüzü Projesini Hayata Geçirdi, Pasif Evler de Geliyor

Fotoğrafçı Bennu Gerede ve Blue’Safe Mavi Kale ortaklığında hazırlanan Yalıtımın Mavi Yüzü projesinin lansmanı, 18 Ocak Çarşamba akşamı X Restaurant’ta (IKSV 6. Kat) gerçekleştirildi. Projede Bennu Gerede tarafından çekilen ve yalıtım ürünlerine basılan fotoğrafların tamamı ilk kez sergilenirken, kurum yöneticileri yalıtım sektörü hakkında çarpıcı

yapi.com.tr
Yalıtımın Mavi Yüzü Projesini Hayata Geçirdi, Pasif Evler de Geliyor

Fotoğrafçı Bennu Gerede ve Blue’Safe Mavi Kale ortaklığında hazırlanan Yalıtımın Mavi Yüzü projesinin lansmanı, 18 Ocak Çarşamba akşamı X Restaurant’ta (IKSV 6. Kat) gerçekleştirildi. Projede Bennu Gerede tarafından çekilen ve yalıtım ürünlerine basılan fotoğrafların tamamı ilk kez sergilenirken, kurum yöneticileri yalıtım sektörü hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

"Yalıtımın yaratacağı tasarruf nükleer santral ihtiyacını ortadan kaldırır"

Toplantıda konuşan Kalekim Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş, binaların artık yeşil binalara, hatta pasif evlere dönüştürülmesi gerektiğini, elde edilecek tasarruf ile cari açığın kapanabileceğini, nükleer santral yapılma gerekliliğinin ortadan kalkacağını söyledi. Akbaş, “Isı yalıtım ile elde edilecek yüzde 50 tasarruf, ülke ekonomisine bu şekilde yansırken; hane ekonomisine doğalgaz ve elektrik faturalarının yüzde 50 azalması şeklinde yansıyacak. Bu da yalıtım için harcanan masrafın 3 yıl içinde amorti edilip, sonrasında ömür boyu kar edileceği anlamına geliyor” dedi.

Cari açığın ilacı yalıtım

Mardav Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Doğruer ise, “Yalıtım ile her yıl 6,75 milyar dolar enerji tasarrufu yapılarak cari işlemler açığının kapatılmasına büyük katkı sağlanabilir. 2010 yılı rakamlarına göre dış ticaret açığımız 71,6 milyar dolar. Enerji ihtiyacımızın yüzde 75’ini de 34 milyar dolar vererek ithal ediyoruz. Bu rakamın 6,75 milyar dolarlık kısmını yalıtımla tasarruf etmek mümkün” dedi. Ülkemizin dışa bağımlılıktan kurtulup enerjiyi ithal eden değil, ihraç eden bir ülkeye dönüşmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Doğruer, tüketicilerin mevcut binalara daha kolay yalıtım yaptırılabilmesi için yalıtım ürünlerindeki KDV oranının azaltılması ve devlet destekli, düşük faizli kredilerin sağlanması gerektiğinin de altını çizdi.

Yalıtım hayatımızın her yerinde

Projede yer alan fotoğrafçı Bennu Gerede de vizörün arkasındaki kişi olarak yalıtımı anlattı. Kendisine proje teklif edildiğinde çok heyecanlandığını belirten Gerede, enerji tasarrufu konusunda bilinçli davranmaya çalıştığını ve çocuklarına da bunu aşıladığını belirtti. Oluşturduğu fotoğraf konseptleri için; “Çekerken yalıtım malzemeleri kullandım ve yalıtımın hayatın her yerinde olduğunu düşünerek tüm bu senaryoları hazırladım. Hepsi hayatın bir anını ve bir şekilde yalıtımı anlatıyor. Yalıtım, yağmurun altında birini yağmurdan koruyan şemsiye de olabilir, güneşlenirken uzandığımız şezlong da… Amacımız dikkat çekmekti. Umarım başarırız” dedi.

Türkiye'nin ilk 'pasif ev'i İzmir'de

Avrupa Birliği ülkelerinin artık yüzde 95'lere varan oranda düşük enerji ile sıfır emisyon salınımını yakalayan 'Pasif Ev'lere geçtiğini belirten yöneticiler, dünyada hızla gelişen bu trende yetişebilmek için ilk adımı attıklarını ve Türkiye’nin ilk sertifikalı Pasif Evi’ni İzmir'de inşa ettiklerini belirtti. 180 metrekarelik bu evde, evin yapı maliyetinin yüzde 5’i kadarı ile ısı yalıtımı yapıldı. Bu şekilde evdeki tasarruf oranı yüzde 90’lara kadar yükseldi. Alper Doğruer, bu evin bir mum ışığı enerjisi ile ısınabildiğinin altını çizdi.

ETİKETLER: firma enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/yalitimin-mavi-yuzu-projesini-hayata-gecirdi-pasif-evler-de-geliyor_90563.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!