Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yeşil Çatılara Dair Herşey Bu Kongrede Olacak!

20-21 Nisan 2015 tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center’da düzenlenecek 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi öncesi İstanbul'da sektörel basınla biraraya gelen Uluslararası Yeşil Çatı Derneği (IGRA) Direktörü Wolfgang Ansel, yeşil çatılar ve kongreye dair önemli açıklamalar yaptı.

yapi.com.tr
Yeşil Çatılara Dair Herşey Bu Kongrede Olacak!

Dünyadan ve Türkiye'den başarılı örnekler, kongre programında

Türkiye’de henüz yeni yeni tanınmaya ve merak uyandırmaya başlasa da yeşil çatılar, 1970’li yıllardan bu yana Avrupa’nın gündeminde. Özellikle Almanya, yeşil çatı uygulamalarının en yaygın olduğu ülkelerin başında geliyor. 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi katılımcıları, dünyanın birçok ülkesinden başarılı yeşil çatı projelerini, bu projelerin yaratıcılarından dinleme fırsatı bulacaklar.

BoscoBosco Verticaleİtalya’da yüksek bina konseptinin öncülerinden Bosco Verticale, Türkçe’de ‘Dikey Orman’ anlamına geliyor. Gökyüzüne doğru yükselme ve uçma hayalinin somutlaştığı bu proje Laura Gatti imzasını taşıyor. 2014 yılında Uluslararası Yüksek Bina ödülünün de sahibi. Bosco Verticale projesinde 119 ve 87 metre yükseklikte, 8 bin 900 metrekare teras alanı bulunuyor. Yükseklikleri 3 ve 6 metre arasında değişen 900 ağaç yapıda yer alıyor. Laura Gatti Studio’nun Kurucusu Laura Gatti, tasarımcıların biri olduğu bu inanılmaz projeyi İstanbul’da anlatacak…

Singapur’un Garden City şehrindeki Marina Bay Sands Otel, 200 metre yüksekliğindeki üçlü kuleleri ve görkemli Sands SkyPark ile birleşen mimarisiyle dünyanın en büyük konsolunu oluşturuyor. Otelin 9 bin 900 metrekarelik yeşil alanında gözlem kulesi, bahçeler, koşu yolları, restoranlar ve sonsuzluk havuzları bulunuyor. Projede, 250 ağaç ve 650 farklı çeşitte bitki yer alıyor. Yeşil çatı kavramına özel bir tasarım ve teknolojik mükemmelliği katıyor. Marina Bay Sands Otel’in tasarım ekibinde yer alan Jaron Ludin, hem bu proje hem de dünyanın farklı coğrafyalarında edindiği mimari deneyimleri ile İstanbul’da olacak…

UnitedUnited World CollegeErmenistan’ın Dilijan Şehrinde bulunan ve 2014 yılı sonunda tamamlanan United World College Projesi de yeşil çatılar konusunda heyecan uyandıran projelerden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Dağlık Dilijan Milli Parkı’na sınırda bulunan yapının yeşil cepheleri ve yeşil çatıları bitkilerle kaplı. Kütüphane, laboratuar, tiyatro ve eğitim alanları ile uluslararası öğrenci platformlarının da ilgisi üzerine çekmeyi başaran bir proje. United World College projesini tasarlayan Tim Flynn Mimarlık’ın Kurucusu Tim Flynn da kongrede bir konuşma yapmak üzere İstanbul’a geliyor.

ZorluZorlu CenterYeşil çatı uygulamasındaki en yeni örnek Zorlu Center Projesi… 2013 yılında tamamlanan Zorlu Center, 72 bin metrekarelik çatı alanıyla Avrupa’nın en büyük yeşil çatısına sahip proje unvanını da elinde tutuyor. Projenin yeşil çatı alanlarında 200’ü aşkın İstanbul’un iklimi ile uyumlu yöresel bitkiler, çiçekler ve 68 farklı ağaç türü yer alıyor. Zorlu Center projesini Murat Tabanlıoğlu ile birlikte tasarlayan Emre Arolat da kongrede bir sunum gerçekleştirecek.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-catilara-dair-hersey-bu-kongrede-olacak_128463.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!