Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yoksula Gelince Para Yok

IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları için geldiği İstanbul’da bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan eski Dünya Bankası Başekonomisti Stiglitz, Afrika ülkeleri başta olmak üzere krizin masum mağduru bir sürü ülke olduğunu belirterek, “ABD ve gelişmiş ülkeler yarattıkları krizin sorumluluğunu şu ana kadar üstlenmiş değiller” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi
Yoksula Gelince Para Yok

br />
Türkiye ABD’ye ders verebilir

Gelişmekte olan ülkelerin bankacılık sistemlerinin gelişmiş birçok ülkeye kıyasla çok daha iyi düzenlenmiş durumda olduğunu vurgulayan Stiglitz, “Brezilya ve Türkiye gibi ülkeler mali ve düzenleyici politikalar konusunda ABD’ye ders vermeli” diye konuştu.

IMF ile yeniden bir stand-by anlaşması yapılıp yapılmamasına ilişkin soruya Stiglitz şu yanıtı verdi: “Buna yarar -zarar ilişkisi olarak bakmak lazım. Serbest kur politikası için büyük bir rezerviniz olmalı. Ekonomik krizlerde güvenin önemli olduğu söylenir. Stand-by güven verir ama bunun da maliyeti vardır. Stand-by her zaman piyasadaki güveni sağlamakla ilgilidir.

Ölçümleme yeniden ele alınsın

Ayrıca IMF politikalarıyla ilgili ortak kanı bunların tartışmalı olduğu.” Stiglizt, “IMF’nin bu krize yaklaşımı diğer krizlere kıyasla nasıl oldu” sorusuna ise, “IMF şimdi eskisinden daha iyi, krize karşı tepkisinde de daha pozitif bir yaklaşım sergiledi” diye yanıtladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin, “Dünyadaki ölçümleme sisteminin yeniden ele alınması” önerisi ile oluşturulan komisyonun da başında bulunan Joseph Stiglitz, GSMH’nin hem ekonomik hem de çevresel sürdürülebilirliği yansıtmadığını, refahı da ölçmediğini ileri sürdü. Stiglitz, “Bu konuda global tartışma başlatmalıyız, farkındalık yaratmalıyız. Kriz bunun ne kadar yanlış olduğunu gösterdi. Bir şeyleri yanlış ölçersek yanlış çözümler üretiriz” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yoksula-gelince-para-yok_73008.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!