Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yüzlerce Ağacı Kesip Ormanda Yol Açtılar

Bornova'da Saraykent ve Özlemkent siteleri yakınındaki ormanlık bölgedeki ağaçlar bina ve yol yapımı için kesilince halk büyük tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Yüzlerce Ağacı Kesip Ormanda Yol Açtılar

Yeni Asır'ın haberine göre, İzmir'in Bornova ilçesinde, Saraykent 4 Sitesi'nin bitişiğine yapılan inşaatın önünden başlayarak Saraykent 3 ve Özlem Kent Sitesi'ne kadar olan yaklaşık 1 kilometre mesafedeki hat üzerindeki yüzlerce ağaç, yol ve kanal yapımı için kesildi. İmara uygun bile olsa bölgedeki yüzlerce çam ve zeytin ağacının kesilmesinin doğru olmadığını belirten vatandaşlar, halen süren kesim çalışmalarının durdurulmasını istedi. İnşaat çalışması süren sitenin önünden geçen yolun 35 metre genişliğinde olmasına da tepki gösteren vatandaşlar, "Bu kadar geniş yolu ne yapacaklar? Otoban olsa bu kadar geniş bir yol olmaz" dedi.

İZSU ve özel şirket

Kanal çalışmasını İZSU'nun yürüttüğü belirtilirken, yol çalışmasının ise, site ortakları adına bir şirket tarafından yapıldığı belirtildi. 35 metre genişliğindeki yolun ormanlık alan içine doğru uzanması ise dikkat çekti. Yolun devamında Özlem Kent Sitesi'ne doğru aynı uzantı üzerindeki yüzlerce çam ve zeytin ağaçlarının kesildiği gözlendi. Bölgedeki diğer yapılaşmalar gibi 1981 yılında onaylanan imar planlarına uygun olarak yapıldığı ortaya çıkan çalışmalara çevre halkı büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Alt tarafı iki tane araba geçecek diye bu kadar ağaç kesilip bu kadar geniş yol yapılır mı? Sonuçta burası ormanlık bir alan. Bu gencecik fidanlara nasıl kıydılar" diye konuştu.

Yasalara uygun

Kendisinin de çevreye duyarlı olduğunu ve hatta Ege Çevre ve Kültür Platformu üyesi olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise konuyla ilgili, "Evka 3'ün tamamı zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık bir bölgeydi. Ama ne yazık ki zamanında imara açılmış. Orada yapılan her bina için ağaçlar kesilmiş, yollar açılmış. Bu bölge de aynı şekilde diğerleri gibi aynı imar planı dahilinde olan bir yer. Bu nedenle ağaç kesimiyle ilgili belediyeden alınmış herhangi bir izin yok. Biz onlara ağaçları kesin veya kesmeyin diye bir şey söylemedik. Ama imar planında bulunan yolun açılması için bunlar oluyor. İnsanlar kendi evleri yapılırken kesilen ağaçları görmediği için yan taraftaki bina yapılırken ağaçların kesilmesine tepki gösteriyor. O bölgedeki imar planını ne ben yaptım ne değiştirdim. 1981 yılındaki imarlı bir alan. Ne binlik ne de 5 binlik ölçekli planlarda bizim yaptığımız bir şey yok. Oradaki inşaat ruhsatıyla imar planıyla her şeyi imar kanununa uygun. Yasal çerçevede yapılmış. Şimdi onunla ilgili bir kanal düzenlemesi yapılıyor. Buraya kanal yapılmasa bu kez dereye akacak. Bu daha kötü bir durum" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yuzlerce-agaci-kesip-ormanda-yol-actilar_111683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!