Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir Körfezi'ne Yeni Çehre!

Mavişehir'den İnciraltı'na kadar olan kıyı şeridini kapsayan İzmir Körfezi Kıyı Tasarım Projesi'ne Büyükşehir Meclisi'nden onay çıktı.

yapi.com.tr
İzmir Körfezi'ne Yeni Çehre!

Yeni Asır'ın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 100'e yakın mimar ve tasarımcıyı bir araya getirerek çalışmalarına başladığı İzmir Körfezi Kıyı Tasarım Projesi'ne onay çıktı. Kentin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir'den İnciraltı'na kadar olan 40 kilometrelik kıyı şeridini kapsayan projenin, Konak ve Üçkuyular arasındaki tasarımlarının önünü açacak imar planları oybirliğiyle Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçerek onaylandı.

İzmir'in kıyılardan daha çok faydalanması için körfezin 4 ayrı bölgeye ayrılarak geliştirilen Kıyı Tasarım Projesi'nde, Mavişehir-Alaybey, Alaybey-Alsancak Limanı, Alsancak Limanı-Konak, Konak-Üçkuyular arasında kalan bölgeler yeniden tasarlandı.

Bakanlık onayına sunulacak

Projede Sahil Bulvarı ve apartmanlar arasında kalan alan bölgeler yeniden düzenlenecek. Kıyı hattı boyunca kesintisiz bisiklet yolu yapılacak, mevcut bisiklet yolları rehabilite edilecek. Kıyı şeridindeki yollar ulaşımı rahatlatacak şekilde yeniden tasarlanacak. Bölgede kent kumsalı ve terasları, deniz balkonları ile yüzer platformlar gibi uygulamalar hayata geçirilecek.

İhalesi geçtiğimiz Mart ayında yapılan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki düzenleme kapsamında ise Mithatpaşa Lisesi ile Küçükyalı arasındaki 400 metrelik karayolu yer altına alınacak. Bu alan tasarım projeleri yayalaştırılacak. Yol yeraltına alınarak trafik gürültüsü önlenecek. Büyükşehir, düzenlemenin tamamlanması ardından, bölgede vapur iskelesi ve semt marinası yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunulacak imar planlarının, Ankara'da kabul görmesinin ardından projelere start verilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-korfezine-yeni-cehre_110616.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!