Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir’de Kentsel Dönüşüm İsyanı

İzmir’de kentsel dönüşüm alanı içinde yer alan Uzundere Mahallesi sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm ile ilgili verilen sözleri tutmadığını ileri sürerek yol kapatarak eylem yaptı.

yapi.com.tr
İzmir’de Kentsel Dönüşüm İsyanı

Uzundere Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye tarafından verilen sözlerin tutulmadığı ve yetkililerin kendileriyle görüşmediği gerekçesiyle yol kapatarak eylem yaptı. İzmir Çeşme Otoyolu Uzundere bağlantı koluna gelen çoğunluğu kadın yaklaşık 400 mahalle sakini, kamyon lastiği taş ve çöp tenekesiyle yolu trafiğe kapadı. Otoyolun bağlantı kollarında araçların birikmesi sonrası trafik sıkışıklığı yaşandı. Yolda bekleyen araç sahipleri ile yolu kapatan mahalle sakinleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

DHA'nın haberine göre, yetkililere seslerine duyurana kadar yol kapatma eylemlerini sürdüreceklerini belirten mahalle sakinleri, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Uzundere burada Aziz Başkan nerede" ve "Şeffaf dönüşüm istiyoruz" sloganları attı. Mahalle sakinleri adına basın açıklaması yapan Turan Doğan, "Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmuştur. Bize kesinlikle söz hakkı verilmiyor. Biz burada hakkımızı arıyoruz. Buradaki her vatandaşın kendi tapusu var. Ama 5 ya da 6 kat evi olana 1.5 kat verileceği söyleniyor. Ayrıca yeni yapılacak evlerin maliyetleri çok fazla. Yetkililer mahallemize gelip açıklama yapana kadar eylemlerimiz sürecek" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-kentsel-donusum-isyani_111417.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!