Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Zaman Zaman Yapılan Keyfi, Gösteriler Yatırımcıyı Doğalgaz Santrallerine Yöneltiyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı çevre örgütlerinin yenilenebilir enerji kaynakları yatırımlarına tepkileri nedeniyle yatırımcıların doğalgaz çevrim santralleri yatırımlarına yöneldiğini belirterek, ''Bunu kaynak çeşitliliği açısından bir tehdit görüyorum. Zaman zaman yapılan keyfi gösterilerin yatırımcıyı doğalgaz santrallerine

yapi.com.tr / AA
“Zaman Zaman Yapılan Keyfi, Gösteriler Yatırımcıyı Doğalgaz Santrallerine Yöneltiyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı çevre örgütlerinin yenilenebilir enerji kaynakları yatırımlarına tepkileri nedeniyle yatırımcıların doğalgaz çevrim santralleri yatırımlarına yöneldiğini belirterek, ''Bunu kaynak çeşitliliği açısından bir tehdit görüyorum. Zaman zaman yapılan keyfi gösterilerin yatırımcıyı doğalgaz santrallerine yönelttiğini canım sıkılarak izliyorum'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Deniz Gürel başkanlığındaki Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği yönetim kurulunu kabul etti.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklama yapan Bakan Yıldız, Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği yönetimiyle açık ve samimi bir görüşme yaptıklarını söyledi. Bazı enerji projelerinin çevre ve kültür varlıklarıyla beraber tartışıldığı bir ortamda birçok bilgi kirliliğinin de bulunduğunu anlatan Yıldız, ''Madencilik, enerji üretimi, termik santraller, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ve farklı aktiviteleriyle zaman zaman kamuoyunda oluşan çevre hassasiyetinin tartışıldığını biliyoruz. Bizler de bu konuda azami dikkati gösterdiğimizi söyleyebiliriz. Ben derneğimizin özellikle kamuyu ve kamuoyunu aydınlatmayla alakalı önemli bir aktivitesinin olduğu kanaatindeyim'' diye konuştu.

Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği Başkanı Deniz Gürel de temiz çevre ve temiz enerji parolasıyla yola çıkan bir dernek olduklarını, bu konularda da Enerji Bakanlığı ile ortak çalışma noktasında bir takım kararlar aldıklarını söyledi.

Nükleer santral görüşmeleri

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, bir soru üzerine, nükleer santral projesi konusunda Japonya ile görüşmelerin devam ettiğini, geçen hafta yapılan ilk toplantının ardından, bu hafta ikinci toplantının yapılacağını bildirdi.

Japonya'ya gitmeden önce en az 3 toplantı yapılacağı kanaatinde bulunduğunu ifade eden Yıldız, ''Ne istediğimizi biliyoruz, Japon tarafı da neler verebileceğini, ortaya neler koyabileceğini biliyor. Çok teknik detayına girmeksizin, görüşmelerin bir süreç dahilinde devam ettiğini söyleyebilirim'' dedi.

Nükleer santral konusunda Rusya Federasyonu heyeti ile bu ayın 14-15'inde İstanbul'da bir toplantı yapılacağını hatırlatan Yıldız, Rusya ile bundan sonraki görüşmenin teknik düzeyde devam edeceğini kaydetti.

Nükleer güç santralleri konusunda kararlılıklarının son derece net olduğunu vurgulayan Yıldız, nükleer santrali yalnızca elektrik üretimi olarak değil, aynı zamanda sanayide bir lig atlamayla alakalı bir süreç olarak görülmesi gerektiğini bildirdi.

Yıldız, ''Türkiye'nin sanayi yapılandırmasını daha teknolojik, daha uç ürünlere dönük ve daha detaycı bir yapıya kavuşturmasına yönelik olacaktır. O açıdan bu süreci heyecanla, problemleriyle beraber, çözümleriyle beraber izleyeceğiz'' dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kurum enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/zaman-zaman-yapilan-keyfi-gosteriler-yatirimciyi-dogalgaz-santrallerine-yoneltiyor_84213.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!