Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2 Milyona Restore Ettiler, Özel Vakfa Devrettiler

İstanbul Eyüp’teki Vezir Tekkesi’nin belediye tarafından 2 milyon lira harcanarak restore edildikten sonra özel bir vakfa tahsis edildiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
2 Milyona Restore Ettiler, Özel Vakfa Devrettiler

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, harap durumdaki Nakşibendi tekkesinin restorasyonu büyük bir yatırım gerektirdiği için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılında Büyükşehir’e tahsis edilmişti.

Restorasyonun bitmesinden hemen sonra başlayacak olan on yıllık kullanım hakkı bulunmasına rağmen İBB, tekkeyi kullanmadı. İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’ne başvurarak özel bir vakıf lehine tahsis hakkından feragat etmek istediğini bildirdi. Tekke, Sahn-ı Seman İslami İlimler Eğitim ve Araştırma Merkezi’ne tahsis edildi.

Sayıştay’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu’nda söz konusu restorasyon ve tahsis ile ilgili dikkat çekici tespitler yapıldı. Raporda “Söz konusu taşınmazın tahsis amacına uygun olarak kullanılmaksızın özel bir vakfa tahsis edilmesine neden olunması idare yararı ve kurum menfaatleri ile bağdaşmamaktadır” denildi. İBB’nin yaptığı tahsisi açıklayacak somut herhangi bir bilgi veya belge göndermediğine de vurgu yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2-milyona-restore-ettiler-ozel-vakfa-devrettiler_143112.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!