Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bergama’da Restorasyon Sürüyor

İzmir’in Bergama Belediyesi tarafından, ilçedeki eski birçok yapı için başlatılan restorasyan çalışması, hız kesmeden sürdürülüyor.

yapi.com.tr
Bergama’da Restorasyon Sürüyor

Kent merkezi başta olmak üzere ilçe çevresinde yer alan birçok tarihi yapının bakım ve onarımını gerçekleştirerek yaşama kazandıran Bergama Belediyesi, hız kesmedi. DHA'nın haberine göre, 1930’lu yıllarda yapılan tarihi Kapalı Çarşı’nın çevre dükkanlarının cephe onarım çalışmalarının tamamlamak üzere olduğu belirtildi. Havra yanındaki eskiden çocuk esirgeme binası olarak kullanılan yapınında da sosyal amaçlı kullanılmak üzere restore edildiği belirtildi. Abacıhan Sokak sağlıklaştırması, İslamsaray Mahallesi Üçkemer aralığında bulunan ve 19. yüzyılın sonlarında inşa edilerek deri tabaklama işinde kullanılan yapının da sosyal tesis amaçlı restorasyon çalışmalarına devam edileceğini belirtti.

Selinos Çayı da temizleniyor

Ayrıca Selinos Çayı dere ıslahı projesinde temizlik aşamasının tamamlandığı kaydedildi. Derenin harita alımları ve ölçüm çalışmalarının sürdüğü, ölçümler tamamlandıktan sonra üst mahallelerdeki kanalizasyon atıklarının alt yapı çalışmalarına başlanılacağı belirtildi. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra rölevesi çıkartılarak Anıtlar Kurulu’na iletileceği, kurulun öngördüğü ve önerileri doğrultusunda uygulamaya geçileceği belirtildi.

Olağanüstü ve özel bir kent

Kale Mahallesi’nde bulunan eski tarihi evlerin butik otel ve turistlik amaçlı kullanılması konusunda da bu yıl içerisinde çalışmalar yürüteceklerini belirten CHP’li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Olağanüstü ve özel bir kentte yaşıyoruz. Bu özel kentin tarihi ve kültürel mirasının getirdiği sorumlulukların bilincindeyiz. Bu bilinç doğrultusunda bizden sonraki nesillere yapıları daha sağlıklı bırakmanın önemi ile hareket ediyoruz. Bergama’yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlıyoruz. Tarihi mirası korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek adına çalışmalarımız devam edecek. Bu anlamda özellikle 2016 yılı içerisinde projelendirdiğimiz birçok çalışmayı Bergama’ya kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bergamada-restorasyon-suruyor_137971.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!