Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2 Yıl Sonra Sevindirici Gelişme

Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan, 2 yıldır bölgeye yeterli yağış düşmemesinin yanı sıra çevresindeki işletmelerin aşırı su çekmesi sonucu su seviyesinin 'alarm' verdiği Sapanca Gölü, son yağışlarla yükselmeye başladı.

yapi.com.tr
2 Yıl Sonra Sevindirici Gelişme

DHA'nın haberine göre, Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptığı yazılı açıklamada Sakarya genelinde etkili olan kar yağışlarının Sapanca Gölü’ndeki su seviyesini yüksektmeye başladığını belirterek şunları söyledi:

"Meteorolojiden alınan bilgiler kar yağışının devam edeceği yönünde. İnşallah bu yağışlarla birlikte göl seviyesindeki yükseliş artarak devam edecek. Geçtiğimiz mevsimde göl seviyesinde ciddi düşüşler yaşanmıştı. Şimdi mevsim yağmur ve kar yağışlarıyla başladı. Göl havzasına düşen yağışlarla Sapanca Gölümüzün seviyesi yükseliş trendi yakaladı. Göl seviyesi 30.57’lerde. İnşallah bu yağışlarla birlikte göl seviyesindeki yükseliş artarak devam edecek."

Yağmur ve kar yağışlarının Sapanca Gölü’nün su kalitesini yükselttiğini de belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Yağışlar, yüzeysel ve yeraltı sularının beslenmesi açısından da büyük bir önem arz ediyor. Yağmur ve kar yağışlarıyla yenilenen su kaynağımızın kalitesi de yükseliyor. Ayrıca kar suları yüksek kesimlerde uzun süre erimeden durabiliyor. Doğal yollarla depolanan kar suları, yüzeysel ve yeraltı sularının belenmesini sağlıyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2-yil-sonra-sevindirici-gelisme_127511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!