Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Sapanca’dan Su Çekmeye Devam Edeceğiz’

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, kuraklık alarmı veren Sapanca Gölü ile ilgili olarak gölden su çekmeye devam edeceklerini söyledi.

yapi.com.tr
‘Sapanca’dan Su Çekmeye Devam Edeceğiz’

Kocaeli ve Sakarya’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü havadan görüntülendi. Kıyıdan yaklaşık 90 metre çekilme yaşanan Sapanca Gölü tehlike sinyalleri vermeye başladı. Sol Gazetesi'nden Caner Aktan'ın haberine göre, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram gölden su çekme haklarının olduğunu ve su çekmeye devam edeceklerini söyledi. Bir grup dalgıç ise göle dalarak herhangi bir balık türüne rastlamadıklarını söyledi.

‘Gölden su çekmeye devam edeceğiz’

Sapanca Gölü kuraklık sinyalleri verirken Kocaeli İSU müdürü ise gölden su çekmeye devam edeceklerini bildirdi. Kapatılan SEKA fabrikasının su hakkını kullandıklarını söyleyen İlhan Bayram, “Yuvacık Barajı’nda 15 günlük suyumuz kaldı. Bu suyu bekletiyoruz. Sapanca Gölü’nden su çekmeye devam edeceğiz. Biz hakkımız olan oradan çekiyoruz. Sapanca Gölü’nden 30 metre küpe kadar su alma hakkımız var” diye konuştu.

Gölde balık kalmadı

Öte yandan Sapanca Gölü'ndeki kuraklığın etkilerini gözlemlemek için bir grup dalgıç göle dalış yaptı. Sapanca Gölü'nde sürekli dalış yapan Sakarya Dalış Eğitim Merkezi'nden Recep Şen ile birlikte göle dalan Gökhan Karakaş, gölde canlı türlerinde meydana gelen tahribatın izlerini aradı. Kirlilik nedeniyle suyun altında görüş mesafesinin yarım metreye kadar düştüğü gözlenirken kabuklu hayvan dışında balık türüne rastlanmadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sapancadan-su-cekmeye-devam-edecegiz_116656.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!