Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sapanca Gölü Bu Hale Geldi

Sakarya ve Kocaeli’nin en önemli içme su kaynağı olan Sapanca Gölü’nde kuraklık ve çeşitli etkenler nedeniyle su çekilmesi sürüyor. Haziran ayı başında yağan etkili yağışlara rağmen su seviyesi düşmeye devam eden Sapanca Gölü’nde 10 ay önce ve bugün çekilen fotoğraflara bakıldığında, sorunun hangi boyutta olduğu görülebiliyor.

yapi.com.tr
Sapanca Gölü Bu Hale Geldi Foto: DHA

DHA'nın haberine göre, son bir yıllık süreç içinde bölgeye düşen yağış miktarının yaklaşık yüzde 50 azalması nedeniyle su seviyesi her gün düşmeye başlayan Sapanca Gölü’nde, Yuvacık Barajı’ndaki suyun tükenmesi sonucu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de su çekmeye başlaması, Nisan ve Mayıs aylarında beklenen yağışların da yetersiz olması nedeniyle düşüş devam etti. Bundan 15 gün önce yağışlar sonucu su kodu 30.0’a kadar çıkan gölde bugün yapılan ölçümlerde ise su kodunun tehlike sınırı olan 29.3’e kadar indiği belirlendi.

Yukarıdaki fotoğraf 10 ay önce, yaz sonunda çekildi.

Sahil şeridi yosunla kaplandı

Su çekilmesiyle birlikte dikey olarak 2 metre 10 santim azalma olan gölde, sahil şeridinde de 100 metreye yaklaşan batak olan oluştu. Sakanya’nın Esentepe- Serdivan Park Göl sahilinde 9 Ağustos 2013 tarihinde çekilen fotoğrafta da göl kendisini temizleyemediği için suyun çekildiği sahil şeridinin yosunla kaplı olduğu görülürken, iskelenin ucunda ise az miktarda su bulunuyordu. Aradan geçen 10 ayın ardından aynı noktada Haziran 2014 tarihinde son çekilen fotoğrafta ise iskelenin tamamen suyun dışında kaldığı görülüyor. Suyun çekildiği sahilde otlar çıkmaya başlarken, göle atılan çöpler, göldeki varil ve araç lastiği suyun çekildiği yerde açıkça görülebiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sapanca-golu-bu-hale-geldi_121888.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!