Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2013-2015 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi

Kalkınma Bakanlığı'nın 2013-2015 dönemi yatırım programı hazırlıklarına ilişkin genelgesi Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 2013-2015 dönemindeki kamu harcamalarında, kalkınma potansiyelini destekleyici mahiyette olan sosyal amaçlı alanlara ve altyapı yatırımlarına öncelik verilecek.

yapi.com.tr / AA
2013-2015 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi

Program hazırlıklarında dikkate alınacak unsurlar
    
2013-2015 dönemi yatırım programı hazırlıklarında Dokuzuncu Kalkınma Planı'nda ortaya konulan temel politika ve öncelikler ile aynı dönemi kapsayan Orta Vadeli Program ve mali planda yer alan amaç, politika ve öncelikler ile ortaya konulan mali çerçeve ve bütçe tahminlerinin dikkate alınacağı belirtilen genelgede, Orta Vadeli Program ve mali plan ile uyumlu olmak kaydıyla, kamu idarelerinin stratejik planlarının da program ve bütçe hazırlıklarında önemseneceği ifade edildi.
     
Yatırım programı hazırlıklarında sektörel bazda eğitim, sağlık, teknolojik araştırma, ulaştırma, içme suyu, adalet ile bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımlarına, bölgesel bazda ise Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi başta olmak üzere ekonomik ve sosyal altyapı projelerine öncelik verileceği kaydedilen genelgede, şunlar kaydedildi:

''Proje bazında ödenek teklif ve tahsislerinde, devam eden projelerden en kısa sürede tamamlanabilecek projelere, yeni proje tekliflerinde ise azami oranda seçici olunarak, sektörel öncelikler doğrultusunda ekonomik ve sosyal katkısı yüksek ve acil hizmet ihtiyacının karşılanmasına yönelik yatırımlara öncelik verilecektir. Mevcut kamu sabit sermaye stokundan azami kapasitede yararlanılmasını sağlayacak bakım ve onarımların zamanında gerçekleştirilebilmesi için gerekli tedbirler alınacaktır. Yeni yatırım teklifleri ayrıntılı sektör çalışmaları ile nitelikli yapılabilirlik etütlerine dayandırılacaktır''.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/2013-2015-donemi-yatirim-programi-hazirliklari-genelgesi_102412.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!