Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

3 Bin Dolarlık "Nükleer" İşine Rekor Başvuru!

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santrali’nde 3 bin dolar maaş verileceğini duyanlar şirkete başvurmaya başladı. Maaş haberinin yayımlanmasının ardından 2 günde yaklaşık bin adet iş başvurusu oldu.

yapi.com.tr
3 Bin Dolarlık "Nükleer" İşine Rekor Başvuru!

Miiliyet Gazetesi'nden Mithat Yurdakul'un haberine göre, inşaatı için hazırlık yapılan Akkuyu Nükleer Santrali’nde 3 bin dolar maaş verileceğini duyanlar şirkete başvurmaya başladı. Başvurular Türkiye’nin her bölgesinden ve hemen hemen her ilinden oldu. Bunun dışında Rusya, Belçika, Azerbaycan, Kolombiya, Almanya, Suriye, KKTC, Kazakistan ve Bosna Hersek’ten de başvurular yapıldı. Türk vatandaşlarının yanı sıra Türkiye’de yaşayan Amerikan, Kazak, Bulgar ve Hollanda vatandaşları da başvuruda bulundu. Başvuranlar arasındaki nitelikli CV’lerde Enka, Oyak, Türk Telekom, Aksa enerji , Gama gibi büyük firmaların hali hazırda çalışan personeli ve bakanlık çalışanları ağırlıkta. Başvuranların arasında ilkokul mezunu yüzde 3, lise mezunu yüzde 14, ön lisans mezunu yüzde 37, lisans mezunu 40, yüksek lisans mezunu yüzde 6 oldu. Maaş haberinin yayımlanmasının ardından ofis maili, santral, insan kaynakları ve sosyal medya üzerinden 2 günde yaklaşık bin adet iş başvurusu oldu.

Edinilen bilgiye göre bazı iş başvuruları şöyle oldu:

İngilizce başvuran da var

“Türkiye’de ilk defa kurulacak olan nükleer santralde belki  de hayatımda bir  daha değişim fırsatı yakalayamayacağım kadar gizem barındıran bu sektörü öğrenmek ve katkıda bulunmak amacıyla oluşabilecek iş pozisyonlarına talibim.”

“Memleketim Hatay, eşim Mersinli , İstanbul’da  uzun zamandır ikamet etmekteyız. Güneye yerleşmeyi düşünüyoruz.”

“I can live in anywhere of Turkey without problem.”

“Gazetede gördüğüm, Akkuyu santrali için personel arayışınız olduğu... Ben engelli bir gencim. Yalnız engelim işime engel değil.”

“Kantin, büfe vb.işyerleri işletmeciliği için  ustalık belgesine sahibim, halen okul kantini işletmekteyim. Bahsi geçen tesisleriniz bünyesinde kantin,büfe vb.  işletmeciliği yapabilirim.”

“Ülkemize yeni giren bu yüksek teknoloji yatırımında bu teknolojiyi yakından keşfetmek arzusundayım.”

“Sn yetkilim sizinle her türlü iş görüşmesine hazırım.”

“Şirketinizin önemli gelişmelerini haber kaynaklarından okumaktayım. Yapılan çalışmalara olan yakınlığımı dile getirmek istiyorum.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-bin-dolarlik-nukleer-isine-rekor-basvuru_112325.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!