Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ABD'de Nükleer Sızıntı Alarmı!

ABD'nin ilk ve tek yeraltı nükleer atık saklama merkezi, hava radarları normalin üzerinde radyasyon tespit edince giriş çıkışa kapatıldı.

yapi.com.tr
ABD'de Nükleer Sızıntı Alarmı!

DHA'nın haberine göre, ABD 'de, New Mexico eyaletine bağlı Carlsbad kentinde, yeraltı askeri nükleer atık tesisinde hava radarlarının yüksek düzeyde radyasyon tespit etmesi üzerine tesis giriş ve çıkışa kapatıldı.

ABD Enerji Bakanlığı, cuma gecesi bölgede bulunan hava radarlarının normal düzeyin üzerinde radyasyon bulunduğu uyarısı yaptığını belirterek, tesise giriş ve çıkışın kapatıldığını açıkladı. Sızıntı alarmı sırasında nükleer atık tesisinde bulunan 139 kişinin radyasyondan etkilenip, etkilenmediğini ortaya çıkarmak için önce tesiste bırakıldığı, yapılan incelemelerde insan sağlığına zarar verecek herhangi bir sızıntı saptanmadığı için tüm çalışanların evlerine gönderildiği belirtildi.

Enerji Bakanlığı Sözcüsü Gregory Sahd, yapılan incelemelerde tesiste bulunan ekipman ve çevreden alınan örneklerde de radyasyona rastlanmadığını açıklayarak, sızıntının ciddiye alınacak düzeyde olmadığını belirtti.

New Mexico'da bulunan nükleer atık tesisi, ABD'nin ilk ve tek yeraltı nükleer atık saklama merkezi konumunda ve Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'nın da içinde bulunduğu bir çok ulusal düzeydeki araştırma merkezinin nükleer atıklarının depolandığı yer olarak biliniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abdde-nukleer-sizinti-alarmi_117097.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!