Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Adalar'ın İmar Planını İlbank Yenileyecek

İller Bankası (İlbank), İstanbul'un Adalar bölgesinin imar planını yenileyecek. İlbank Genel Müdürü Tuncay Karaman, İstanbul'un 39 ilçesi arasında yer alan Adalar yerleşmesinin tarihi öneminin büyük olduğunu, bu nedenle projenin uygulayıcısı olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

yapi.com.tr / AA
Adalar'ın İmar Planını İlbank Yenileyecek

İlçenin 2 küme halinde toplanan 9 adadan oluştuğunu kaydeden Tuncay Karaman, "Birinci küme Kınalıada, Burgazada, Kaşıkadası, Heybeliada, Büyükada, Tavşanadası ve Sedefadası'ndan; ikinci küme ise daha açıkta yer alan Sivriada ve Yassıada'dan oluşmakta. Bizler, bu küme grubundan hareketle planlama yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Geçmişte ilçe nüfusunun çoğunluğunu gayrimüslim nüfusun oluşturduğunu ve 1960 yılına kadar nüfusta sürekli azalma olduğunu hatırlatan Karaman, 1960'tan sonra iç göç dalgasıyla nüfusun yeniden artığını ve bugün yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı bir ilçe haline geldiğini bildirdi.

1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nın hazırlanmaması birçok soruna yol açtı

Karaman, bölgenin daha önce 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nın hazırlanmamasının birçok soruna yol açtığını vurguladı. Adalar Belediyesi'nin bu sorunu çözmek için Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının hibe yoluyla yapımı için kendilerine başvurduğunu belirten Karaman, imar planının kent kimliği ve marka değerinin öne çıkarılmasına yönelik yaklaşımla hazırlandığını ifade etti. Karaman, plan çalışmasının ilk aşaması olarak analitik etüt ve arazi kullanım çalışmaları uygulama imar planı ile kentsel tasarım projelerine başlandığını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adalarin-imar-planini-ilbank-yenileyecek_115262.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!