Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sedef Adası’na Kral gibi İzin

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in kardeşi Saddam Bin Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 2011 yılında aldığı dört dönüm arazi için bakanlıktan imar izni çıktı.

yapi.com.tr
Sedef Adası’na Kral gibi İzin

Vatan Gazetesi'nden Çağdaş Ulus'un haberine göre imara açılması konusunda hakkında zaman zaman çeşitli spekülasyonlar yaratılan ‘Prens Adaları’nın en sakin halkalarından Sedef Adası, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın kardeşi Saddam bin Abdülaziz’e de cazip geldi. 2011 yılında İstanbul’a gelen Prens Abdülaziz’in Sedef Adası’nda 4 dönüm arazi satın aldı. Ancak SİT alanı olan adada kendisine yaptırmak istediği malikane için izin alamadı. Adalar Belediyesi İmar İşleri Müdürlü ile görüşüp izin isteyen ancak SİT alanı olduğu gerekçesiyle bir türlü izin alamayan Saddam Bin Abdülaziz, imar yasağını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı izinle deldi. Çocukları tarafından baba Abdülaziz için yapılacak malikanenin inşaatına önümüzdeki günlerde başlanılması planlanırken, evin yaz ortasında hazır hale getirilmesi bekleniyor.  Abdülaziz evi yapacak mimarını da Suudi Arabistan’dan getirecek.

İmara kapalı

Adalar’ın yerleşime açık olan en küçük adası olan Sedef’in 4-5 yıl önce imara açılacağı ve villa yapılacağı iddiaları gündeme geldi. Ancak  SİT alanındaki ada halen imara kapalı. Yazlık nüfusu 400 kişiye yaklaşan, 120 ev bulunan adanın dörtte üçü özel mülkiyette.

Fethi Paşa'nın torunları sattı

Osmanlı devlet adamlarından Fethi Ahmet Paşa’dan torunları Şehsuvar Menemencioğlu ve kardeşi Reyan Şehsuvaroğlu’na kalan Sedef Adası’nın mülkiyeti Reyan Şehsuvaroğlu’nun 1986’da ölümüyle çocukları Esra Bereket ile kardeşi Mehmet Birgen’e geçti. Mehmet Birgen de 2011 yılında adadan 4 dönüm toprağı Saddam Bin Abdülaziz’e sattı. Abdulaziz’in Türkiye’deki tüm işleriyle danışmanı olarak Mehmet Birgen ilgileniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sedef-adasina-kral-gibi-izin_127324.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!