Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, bazı değişikliklerle kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, risk altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin düzenlemenin rant amacıyla hazırlanmadığını, vatandaşın canını korumak için bu yasayı

yapi.com.tr
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

br />


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi:

Ataşehir Belediyesini oluşturmanın ardından, ilk olarak mahallelerin sorunlarını belirleme çalışmalarında, 17 mahallemizin neredeyse tamamının yoğun sorunları olduğu gerçeği ile karşılaştık. Sorunları çözmek için yaptığımız planlamaya uygun öncelikli bölgeleri ve acil çözümlenmesi gereken sorunlara belediyemizin olanakları ile katkıda bulunacağımız yerleri değerlendirip, 2 bölgede hemen uygulamaya ilişkin çalışma başlattık.

Bu iki bölgeden biri Yenişehir mahallesindeki İmar İskan Bloklarının bulunduğu bölge. Bu bölge de 1290 konut bulunuyor. Bu konutların depreme karşı yeterli dayanıklılığı gösteremeyeceğine ilişkin üniversiteden alınmış raporlar bulunduğunu tespit ettik. Bu binaların derhal yıkılıp yerine güvenli ve çağdaş binaların yapılmasına ve bizim kentsel dönüşüm anlayışımızı gösteren insanları bulundukları yerde yaşatacak “Yerinde Kentsel Dönüşüm” için çözümler aradık.

TOKİ ve İBB ile yapılan görüşmeler sonucu bu bölgeye yeniden plan yapmanın gerekli olduğuna karar verdik. Kamu arazilerini kapsayacak şekilde yapılacak bir plan ile 57 metrekare brüt daireye karşılık 140 metrekare brüt lüks konutlar üretip hak sahiplerine vermeye karar verdik.

TOKİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Emlak Konut ile proje ortaklığı yaparak projeye devam edeceğiz. Depreme karşı hiçbir can güvenliği olmayan yaklaşık 4000 insanımıza inşaat yapım süresince kira yardımı da yaparak, daha büyük, lüks ve güvenli binalara taşıyacağız.

İkinci projemiz Atatürk Mahallesi Emekevler Bölgesi ile Barbaros Mahallesi dere kenarındaki gecekondularla ilgili. Emekevler’deki ise mülkiyeti belediyemize ait olan arazi üzerinde TOKİ ile yapılan bir plan çalışması sonucu 57 dönümlük bölümü imara açılarak, bu bölgedeki mevcut 630 gecekondunun yıkılarak yerine 100 metrekarelik daire verecek şekilde projeyi tamamlayıp hazırlık ihalesini yaptık, gecekonduların tespit ve enkaz bedellerini ve daire maliyetlerini belirledik, neredeyse geri alınmaksızın ya da çıkan maliyet farkıyla dairelerini verip 630 gecekondunun dönüşümünü gerçekleştireceğiz. En geç iki yıl içinde bu iki dönüşüm projemiz gerçekleştirilmiş olacak.

Bunun tamamlanmasının ardından ilçemizdeki diğer sorunlu yerlerin tamamının dönüşümü için planladığımız çalışmaların startını vereceğiz.

Ataşehir’de toplam 30 bin bina var ve bu binaların çok büyük çoğunluğu 1998 deprem yönetmeliğinden önce yapılmış ve çoğunluğu mühendislik hizmeti görmediği için bu binalardan yaklaşık 20 bin binanın yenilenme veya güçlendirmeye ihtiyacı var.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13
ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-riski-altindaki-alanlarin-donusturulmesi-tasarisi-komisyondan-gecti_90945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!