Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, bazı değişikliklerle kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, risk altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin düzenlemenin rant amacıyla hazırlanmadığını, vatandaşın canını korumak için bu yasayı

yapi.com.tr
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

br />


Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay:

İstanbul’da konu üzerinde tüm belediyeler tarafından hummalı çalışmalar yapılıyor. Van depremin den sonra aktif çalışmalar olmaya başladı. Ben öncelikle şunu hemen belirtmek isterim 99 depreminden sonra olan yapılarda ciddi bir kalite geldi. Yapı denetimler le denetlenmesinden tutun da özellikle elle karılan betonlardan diğer fabrikasyon betonlara geçilmesiyle ciddi bir kalitenin geldiği bir gerçektir. Van depremi de bir yeniliği getirdi. Bu da ‘’yıkılarak yapılan yapılar’’. Artık eskilerin yenilenmesi,değişmesi bu manada vatandaşımızda da ciddi bir duyarlılık oluştu.Çünki Vatandaşlar da bu konuda öncülük etmemizi bekliyor.Bizde gerek kendi çalışmalarımız ve gerekse bakanlığın yaptığı çalışmalarla birleştirdiğimizde vatandaşlarımızın lehine olabilecek birçok getirisi olan madde önümüze konacak. Bu yenileşmeler daha sağlıklı ve nitelikli yerlere kavuşmamıza vesile olacak. Üç yıllık bir belediyeyiz ama bu süreçte beş binlik planlarımızı bitirdik.İstanbul da belki de beş binlik planlarına bu kentsel dönüşümü koyan ilk belediyeyiz.Bizim36 km’lik sınırlarımız içerisinde 23 km’si bu tür dönüşüm için şu anda planlamada. Beş binlikler geçti; binlik uygulama planları da haziran ayına kadar geçiriyoruz. Dolayısıyla burada uygun olmayan binalar, ruhsatsız yapılar, kaçak yapılar, ruhsatlı olup tehlike sınırında olan binaların değişimi, taşınması ve yenilenmesi noktasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte çalışma yürütüyoruz. Uygulama planları da haziran ayında çıktıklarında düğmeye basmış olacağız.

İlçemiz yapılan planlamalarla yepyeni bir estetiğe kavuşacak.Herşeyi yaniden dizayn ediyoruz . Kamu binaları son teknolojik imkanlara göre yapılıyor. Yeni eklenen mahallelerin imar planları düzgün ve avantajlıdır.Plan dışında kalan yerleri dahi Plan içerisine aldık. Buralarda değer artışları yaşanıyor. Şehir merkezi oluşuyor.İlçeye bir estetik kazandırılıyor. Ulaşım hızla faaliyete geçiyor. Kent meydanları yeşil alanlar alabildiğine çoğalıyor. El atmadığımız bir yer kalmasın gayretindeyiz.İnanıyorumki Vatandaşlarımızda yeni ilçe yeni belediye olmanın getirdiği büyük bir mutluluk var. İnsanlarımızın bu umudunu kırmamak lazım.Ve bu güvene layık olamamız gerekiyor. Vatandaş lehine hedefimiz yerinde dönüşüm.

Tahmini 110 bin konutta beş yüz bin civarında insanımız yaşıyor. 99’dan sonra ki binalar daha sağlıklıdır. Toplamın yüzde 20’sine yakın bölümü riskli yapılardır. Vatandaşa kolaylık sağladık. Belediye olarak dönüşümü mümkün yerlerde yıkmak kaydıyla ada bazlı birleşimlerden imar artışı verdik. Belli noktalardaki rezerv alanlarıyla da dengeyi sağlayacağız kanaatindeyim. Birleşmelerde yüzde 25-30 a kadar imar artışı sağlanacak. Yeni çıkacak yasada da vatandaşımızın lehine çok önemli gelişmeler olcak.bizde buna göre bir takım düzenlemelr yapacağız.

Taşınacak alanlar için rezerv alanları ayırabildik.Bu alanlar içinde bir kaç ay içinde gecekondu mesken müdürlüğü başlıyor. Altyapı çalışması bitiyor. Planlar bekleniyordu geldi bitti.Dolayısıyla risk faktörü içindeki insanları taşıyacak olan meskenler şuanda üretiliyor.Yani İki ay sonra başlanabilecek noktaya gelindiğini büyükşehirle paslaşarak öğrendik.

Vatandaşımızın kendi yerinde imarı mümkünse bunu vermek lazım ki veriyoruz. Ama veremeyeceğimiz yerler için de kendisine enyakın alanlarda yer üreterek vatandaşımızın memnuniyetini kazanacağımıza inanıyorum.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13
ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-riski-altindaki-alanlarin-donusturulmesi-tasarisi-komisyondan-gecti_90945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!