Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, bazı değişikliklerle kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, risk altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin düzenlemenin rant amacıyla hazırlanmadığını, vatandaşın canını korumak için bu yasayı

yapi.com.tr
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

br />


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı:

Bağcılar nüfusu itibariyle İstanbul’un en büyük ilçesi… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun 2011 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, Bağcılar’ın nüfusu 746 bin 650… 50 binin üzerinde bina stokunun olduğu Bağcılar’da yaklaşık 200 bin de konut bulunuyor. Bina stokunun büyük çoğunluğu ise Türkiye için milat niteliği taşıyan 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Gölcük depreminden önce oluştu. Bu binaların hem vatandaşlarımızın güvenliği açısından hem de kent estetiği açısından dönüştürülmesi gerekiyor.

Bağcılar’da kendiliğinden devam eden bir kentsel dönüşüm süreci yaşanıyor. Bağcılar Belediyesi olarak, yaşanan bu sürece, hem imar planlarımızı hazırlayarak, hem yasal sorumluluklarımızı titiz bir şekilde yerine getirerek hem de hazırladığımız ve uyguladığımız örnek projelerimizle öncülük ediyoruz. İlçemizde, 1999 yılından sonra, yeni yönetmeliklere göre yaklaşık 10 bin bina yapıldı ancak olası bir depreme karşı can ve mal kaybını azaltmak için kentsel dönüşüm uygulamalarının daha da hızlandırılması gerekiyor.

Bağcılar Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm uygulamalarına katılımını artırmak ve yerinde dönüşüm sağlamak için imar artışları veriyoruz. Parsellerini birleştirerek bin metrekare alan oluşturarak belediyemize müracaat eden vatandaşlarımıza yüzde 10 imar artış izni veriyoruz. Birleştirilmiş parseller 2 bin metrekareye çıktığında yüzde 20; 3 bin metrekareye çıktığında ise yüzde 30 imar artış izni veriyoruz. Bu uygulamamızla hem vatandaşlarımızın daha güvenli konutlarda yaşamasını hem de çevre ve otopark sorunlarını birlikte çözmeyi hedefliyoruz.

Kentsel dönüşüm, vatandaşların rızası ile gerçekleştirilen bir uygulama olduğundan, yürüttüğümüz en önemli çalışmalardan birini de bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları oluşturuyor. Özellikle sitelerde yaptığımız toplantılarla, vatandaşlarımızı kentsel dönüşüm uygulamalarını başlatmaya teşvik ediyoruz. Ancak, böyle bir çalışmanın başlatılabilmesi için site sakinlerinin hepsinin onayının olması gerektiğinden, süreç biraz zor ilerliyor. Hükümetimizin, kentsel dönüşüme yönelik üzerinde çalıştığı yeni yasa tasarısının yasalaşmasıyla, kentsel dönüşüm uygulamalarının hızlanacağını düşünüyoruz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13
ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-riski-altindaki-alanlarin-donusturulmesi-tasarisi-komisyondan-gecti_90945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!