Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, bazı değişikliklerle kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, risk altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin düzenlemenin rant amacıyla hazırlanmadığını, vatandaşın canını korumak için bu yasayı

yapi.com.tr
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

br />


Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu:

Bahçelievler’de 2004 -2012 yılları içinde, 1200’ü aşkın bina (ki eski), bina sahipleri tarafından, yerinde yıkılarak yeniden yapıldı. 23 bin binaya sahip Bahçelievler’de, gelişime paralel, dönüşüme kendi iradesiyle hız veren, bina sahipleri, kentsel dönüşüme alt yapıda hız veren Belediye’nin, kentsel dönüşüme bu anlamda destek veriyor. Bahçelievler, Kentsel Dönüşümde, Tavukçu deresi ıslahı, Ana arterlerin yapımı, spor – kültür – soğuk tesislerinin yapımıyla hız verdi. Bahçelievler’in 11 mahallesin de kaliteli hizmetin, kaliteli yaşama dönüşümü için çalışan Belediye, kentsel dönüşüm, değişimi de bölgede yaşıyor ve yaşatıyor.



Güngören Belediye Başkanı Ş.Yücel Kahraman:

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yoğun nüfus yapısına sahip ilçesi bilindiği gibi Güngören’dir. Bu yoğunluğu azaltma ve binaları depreme dayanıklı hale getirme çalışmaları azaltma çalışmalarımız devam ediyor. Bu amaç doğrultusunda kentsel dönüşüm konusuna önem veriyoruz. Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesinin bütün ayakları tamamlandı. Yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Bu kapsamda Tozkoparan Mahallesi’nde, 1960’larda gecekondulaşmayı önlemek amacıyla yaklaşık 4 bin konut yapılmıştı. Zaman içerisinde yıpranan ve olası depreme karşı tehlike arz eden bu binalar TOKİ ve İBB’nin desteğiyle yıkılarak bölgede yeni bir kent yapılması hedefleniyor.

Kademe kademe ilerleyecek proje çerçevesinde, önce boş alanlarda belirli sayıda yeni konutlar inşa edilecek. Aileler bu binalara taşınarak mağduriyetleri giderilecek. Tozkoparanlıların boşalttığı eski yapılar yıkılacak ve yerine daha modern ve kullanışlı konutlar yapılacak. Bu şekilde ilerlemesi düşünülen proje sonucunda bölge yaklaşık 10 bin konutluk bir kente dönüşecek. Bu sayede Güngören’deki sıkıntılı ve çok sıkışık alanlar da Tozkoparan’a kaydırılarak ilçede yeni yeşil alanlar ve meydanlar açılması planlanıyor.

Hazırlıkları tamamlanan proje çerçevesinde konut sahipleriyle her konuda uzlaştık. Projeyi yeni dönemde Tozkoparan halkının onayı durumunda hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Deprem yasasının çıkması durumunda projemizi hayata geçireceğiz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13
ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-riski-altindaki-alanlarin-donusturulmesi-tasarisi-komisyondan-gecti_90945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!