Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Afyon’un İlk Güneş Enerji Santrali

Afyon yöresinde bir ilke imza atan Hoca Elektrik, tesislerine Tunçmatik-Powergie tarafından kurulan 100 kWp güneş enerji santrali ile yılda 130.000 kwh elektrik üretecek.

yapi.com.tr
Afyon’un İlk Güneş Enerji Santrali

1969 yılından beri Türkiye'nin enerji çözümleri markası olarak hizmet eden Tunçmatik' in yan kuruluşu olan Powergie'nin, Afyon'da bulunan Hoca Elektrik'e, 800 m2'lik bir çatı üzerine 125.000 €'luk bir yatırımla kurduğu Güneş Enerji Santralinin, yılda 130.000 kWh enerji üretimi yapması hedefleniyor. Afyon'da çevreciliğiyle bilinen Hoca Elektrik, CO2 salınımını azaltan sistemle yılda 70 ton CO2 salınımını önleyecek.

Dünyada öncü olan Alman malı invertörler ve yüksek performanslı endüstriyel güneş panelleri, yüksek sıcaklığa dayanıklı ve hava şartlarından etkilenmeyen ürünler kullanılan sistem'in yaklaşık 7 yılda kendini amorti etmesi bekleniyor.

Konumu itibariyle Afyon, karayolları ve demiryolu ulaşımının merkezi yerinde bulunduğundan organize sanayi bölgesi hızla gelişiyor. 460 hektarlık bir alana kurulu olan Afyon organize sanayi bölgesi, Hoca Elektrik'e kurulan güneş enerji santrali ile daha da değerleniyor.

Türkiye güneş enerjisi konusunda önemli bir potansiyele sahip

Hoca Elektrik Güneş Enerjisi Santrali'ni kuran Powergie Genel Müdürü Mehmet Özer, "Türkiye güneş enerjisi konusunda önemli bir potansiyele sahip. Enerjide %50'den daha çok dışa bağımlı olan ülkemizde bu enerji kaynağından istifade etmemiz milli menfaatlerimiz icabıdır. Hoca Elektrik yapmış olduğu yatırımla bir ilki yaparak, Afyon bölgesindeki diğer sanayici ve iş adamlarına öncülük etmiştir." diye konuştu.

Ülkemize ve çevremize faydalı olmayı önemsiyoruz!

Hoca Elektrik Genel Müdürü Hakan Sömer "Bizden sonraki nesillere hem daha temiz, hem daha ekonomik bir işletme bırakmak ve hem ülkemize hem çevremize faydalı olmak bizler için önemli. Bu nedenle bu projeyi gerçekleştirmeyi düşündük. Konuyla ilgili yaklaşık 5 yıldır araştırma yapıyoruz. Geçen yıl 2 defa Çin e gidip geldik. Nisan ayında Almanya'da incelemelerde bulunduk. Oralardaki fuarlarda da incelediğimiz ürünler ve uygulamalar sonucu tesisi kurmaya karar verdik. Powergie'nin detaylı bir analiz, malzeme dökümü olan teklifi, sevkiyat, montaj, daha önemlisi bürokrasi ve proje kısmını süratle bitirmeleri, işin başında verdiği mühendislik ve danışmanlık hizmetinin yanı sıra, iş bitiminden itibaren verdikleri teknik destek de, benzer projeler de Powergie şirketini çözüm ortağı olarak seçmemizi ve tavsiye etmemizi sağlıyor." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/afyonun-ilk-gunes-enerji-santrali_112675.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!