Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ağaç Dikiyoruz Tabelasının Arkasındaki Ağaçlar Söküldü

Ümraniye Belediyesi’ne ait “Millet bahçemizi tamamladık, şimdi sokaklarımıza binlerce ağaç dikiyoruz” tabelasının yer aldığı arazideki çok sayıda ağaç yapılacak konut projesi için söküldü.

yapi.com.tr
Ağaç Dikiyoruz Tabelasının Arkasındaki Ağaçlar Söküldü

İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında yapılacak bağlantı yolu nedeniyle Ümraniye'de bulunan 80 müstakil ev geçtiğimiz yılın sonunda yıkıldı. Evlerin tam karşısında yer alan ve içerisinde Sağlık Ocağı'nın da bulunduğu yeşil alan ise “kentsel dönüşüm alanı” ilan edildi.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre; içerisinde çok sayıda çam ağacının bulunduğu Finanskent Mahallesi'ndeki alanda, yol nedeniyle yıkılan evlerde oturanlara kira yardımı yapılırken, ağaçlık alana inşa edilecek 10'ar katlı 3 bloklu siteden daire verileceği öğrenildi.

 

 

Emlak Konut GYO ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan “Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin Protokol” çerçevesinde ihale düzenlendi. İhaleyi kazanan firma, 5 Mayıs'ta sözleşme imzalayarak çalışmalara başladı ve arazide bulunan çok sayıda ağaç yok edildi.

Önünde Ümraniye Belediyesi'ne ait “Millet bahçemizi tamamladık, şimdi sokaklarımıza binlerce ağaç dikiyoruz” tabelasının da yer aldığı arazideki ağaç kıyımına bölgede yaşayan vatandaşlar tepki gösterdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/agac-dikiyoruz-tabelasinin-arkasindaki-agaclar-sokuldu_180350.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!