Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: MIPIM Kapılarını Açtı

“Alıcının da Satıcının da Yüzü Gülecek”

Uzun süredir tapu harcı indirimini beklediklerini söyleyen 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, sektördeki bu iyileştirme çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

yapi.com.tr
“Alıcının da Satıcının da Yüzü Gülecek”

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşın daha az tapu ücreti ödeyeceğini ifade eden216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, sektördeki bu iyileştirme çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti. Yapılan bu indirim sayesinde gayrimenkul satışlarında ciddi bir artışın yaşanmasını beklediklerine dikkat çeken Bilent Dündar, bunu bir örnekle açıkladı: “200 bin TL değerindeki konut için alıcı 4 bin TL'lik harç ödemek ile mükellefti. Yine satıcı da 4 bin TL ödeyerek toplam 8 bin TL tapu harcı için ödeme yapılıyordu. Şimdi ise 200 bin TL değerindeki konut için alıcı ve satıcı toplamda 6 bin TL tapu harcı ödeyecek. Bu durumda hem yatırımcı hem de konut üretici daha karlı duruma getirildi.”

 216216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar

Sektörün hareketlendirilmesi adına atılan bu adımının çok yerinde bir karar olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Dündar,  özellikle orta gelir gurubuna hitap eden daire satışlarında artışın yüksek olacağını ve ekonominin lokomotifi görevini gören gayrimenkul sektörünün parlak günlerine dönmesini beklediklerini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alicinin-da-saticinin-da-yuzu-gulecek_157159.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!