Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Anadolu'nun İnşaat Sektörünü Temsil Etmiyorlar"

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme talebinde bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK), Anadolu'nun inşaat sektörünü temsil etmediğini ifade etti.

yapi.com.tr / AA
"Anadolu'nun İnşaat Sektörünü Temsil Etmiyorlar"

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile toplantı yapacak KONUTDER, INTES, GYODER ve TMB'nin görüşme taleplerini inşaat sektörü adına iletmelerinin, Türkiye ve sektör gerçeklerinden uzak, rant endeksli bir yaklaşım olduğunu savundu. Söz konusu STK'ların Anadolu'nun inşaat sektörünü temsil etmediğini belirten Tellioğlu, şunları kaydetti:

"Bu STK'ların derdi Türkiye'de inşaat sektörünün sorunları, talepleri ve gelişmesi değildir. Sektörün ihtiyacı olduğu zamanda sesleri çıkmayan bu kuruluşların, ticari menfaatlerine veya rantlarına dokunan bir yasa çıktığında ya da rantları kesildiğinde, bunu Anadolu müteahhitlerinin talebiymiş gibi hükümete iletmeleri gerçekçi bir yaklaşım değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi 'dünya 5’ten büyüktür!'. Anadolu'nun tamamını kapsayan sektör müteahhitleri de rant merkezli bu kuruluşlardan büyüktür. Hükümetimizin bunu böyle göreceğine inancımız tamdır".

http://www.yapi.com.tr/haberler/anadolunun-insaat-sektorunu-temsil-etmiyorlar_128173.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!