Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atatürk'ün Mirası Üzerine Stadyum!

Başkent’e yapılacak olan yeni stadyum için tahsis edilen arsanın, 1. derece SİT alanı olduğunu belirten MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, “Başka yer yokmuş gibi AOÇ’ye saldırıyorlar. Stadın yapılacağı yer trafiği felç eder, kuzeye ya da doğuya yapılmalı” dedi.

yapi.com.tr
Atatürk'ün Mirası Üzerine Stadyum!

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin çeşitli bahanelerle kolayca katledildiğini iddia ederek, “Birinci derecede sit alanının yanı sıra ağaçlandırma alanı ve güvenlik alanı olan bölge Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edildi. Stadyum ve spor tesisi yapımı için de başka hiçbir alan yokmuş gibi hemen AOÇ arazisine saldırılması katliamın boyutunu gözler önüne seriyor” dedi ve özetle şu ifadeleri kullandı:

Hayatı felç edecek

“Tahsis edilen arsa üzerinde stadyum ve spor kompleks alanı inşa edebilmek için yapılaşma koşullarının “E:1.50 ve Hmax: Serbest” olarak belirlenmesi gerekir. Bu da 562 bin m2’lik devasa alanda yaklaşık 750 bin m2 inşaat sahası anlamına gelir. Bölge itibariyle araç trafiğinin zaten yoğun olduğu, böyle bir stadyumun trafik yoğunluğuna yapacağı olumsuz katkının hayatı felç edeceği gün gibi aşikârdır. Birinci derece SİT alanı ilan edilen bir bölgeyi Maliye Bakanlığı nasıl oluyor da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edebiliyor?

Ağaçlar katledilecek

Söz konusu alana yapılacak stadyum ve spor tesisleri Eskişehir yolundaki trafiği kördüğüme dönüştürecek ve yine binlerce ağaç katledilecektir. Ankara’da yapılacak bu derece büyük bir spor kompleksi için şehir merkezi olan bu bölgeden ziyade Ankara’nın kuzey veya doğu bölgelerindeki bir yere yapılacak yatırımın hem eşdüzey bir gelişim, hem yatırım adaleti, hem trafik probleminden arınmış olması dolayısıyla, şehrin gelişimine daha olumlu katkılar sağlayacaktır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturkun-mirasi-uzerine-stadyum_111754.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!