Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'ndan 'Bulvar' Tepkisi

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, Ankara Bulvarı'nın kapatılma kararına karşın, nöbetçi idare mahkemesine yürütmeyi durdurma ve iptal başvurusunda bulunacaklarını bildirdi

yapi.com.tr / AA
Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'ndan 'Bulvar' Tepkisi

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Barosu ve TMMOB'a bağlı meslek odalarının başvurusu üzerine Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin AOÇ Nazım İmar planlarını iptal ettiğini ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararı ile Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatıldığını hatırlattı. Gani, "Bu durum trafiği felç edecek. Alınan karar nedeniyle, hem bizim şoför esnafımız hem de Ankaralı hemşehrilerimiz büyük bir eziyet altına girecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Sıkıntının Ankara Bulvarı'nın kapatılması ile sınırlı kalmayacağına işaret eden Gani, Ümitköy'den Şaşmaz Bulvarı'na, Zırhlı Birlikler'e gidiş ile Ümitköy-Etimesgut aksının da kapanacağını belirtti.

"Ankara'ya çok zarar verdiler"

Ankara Bulvarı'nın başkent trafiğini rahatlatan en büyük yol olduğunu ve bu şekilde trafiğin kesinlikle kilitleneceğini bildiren Gani, şunları kaydetti:

"Biz bu duruma çok tepkiliyiz. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanlığı olarak, avukatımız aracılığı ile Nöbetçi İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma ve iptal için başvurumuzu yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararın durdurulması ve iptalini istiyoruz. Ankara Minibüsçüler Odası olarak da Mimarlar Odasına tepkimizi göstermek için protesto gösterisinde bulunacağız. Ankara'ya çok zarar verdiler".

Ankara Büyükşehir Belediyesi de kapatılacağını duyurmaya başladı

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi de Ankara Bulvarı'nın TMMOB'a bağlı 5 meslek odasının açtığı dava sonucu mahkeme kararı doğrultusunda trafiğe kapatılacak olmasını dev pankart, led ekran, bilboard ve afişlerle duyurmaya başladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bulvarın bağlantı noktalarına ve ana arterlerdeki köprülere dev pankartlar; otobüs duraklarına, otobüslere, dolmuşlara ve bilboardlara afişler asılarak bilgilendirme yapılıyor. Yollardaki led ekranlarda da uyarılar yer alıyor. Bu kapsamda duyuru için 55 pankart kullanılırken, 350 bilboard, 500 otobüs durağı, bin 500 otobüs ve 500 minibüse afiş asıldı.
 
Afişlerde, şu ifadelere yer verildi:
 
"Ankara Bulvarı; Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası tarafından açılan dava sonucu, 5. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda 17.08.2015 tarihinde saat 03.00 itibarıyla kapatılacaktır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-minibusculer-esnaf-odasindan-bulvar-tepkisi_133405.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!