Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Koruma Kurulları AOÇ'deki Kararlarını Hukuka Uygun Hale Getirmeli"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi AOÇ'deki plan iptalinden sonra, dayanaksız duruma düşen Ak Saray, Ankapark ve yolların peşini bırakmıyor. Mahkeme kararını Kültür Bakanlığı'na, kültür varlıkları koruma kurulu ve tabiat varlıkları koruma kurullarına göndererek, kararla ilgili gereğinin yapılmasını istiyor.

yapı.com.tr
"Koruma Kurulları AOÇ'deki Kararlarını Hukuka Uygun Hale Getirmeli"

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "AOÇ'de 1/10.000 lik ana plan iptali önemli bundan sonra mahkeme kararını uygulamakla görevli kurumları takip ediyoruz. Kültür Bakanlığı, 1.derece doğal ve tarihi sit alanı olan Atatürk Orman Çiftliği'nde aldığı kararları mahkeme kararına uygun hale getirmeli "dedi.

"Kaçak Saray yollar ve Ankapark'ın yapılabilmesi için koruma kurulları tarafından onlarca karar alındı, şimdi o kararların hepsinin  mahkeme tarafından iptal edilen  1/10.000 lik ana plan davasına göre uygun hale getirilmeli" diyen Candan şöyle devam etti: "Davayı kazandık. Şimdi dava sonrası hukuka uygun şekilde işlemlerin tesis edilmesinin takibini yapıyoruz. Atatürk Orman Mücadelesi ve Kaçak Saray mücadelesini kıymetli hale getiren şeylerden birisi bu fikri takip sürecimizdir. Dolayısıyla sırasıyla kent izleme merkezi tarafından belirlenen strateji ile birlikte tüm kurumların bu mahkeme kararı ile uygulamalarını takip altına alıyoruz. Kültür Bakanlığı'na koruma kurullarına yazı yazdık, şimdi o aldığınız kararları, tekrar önünüze alın ve hukuka uygun hale getirin dedik. Hukuksuzluk maalesef yukarıdan aşağıya her yere sirayet etmiş, lakin peşini bırakmıyoruz. Bu sürecin her aşamasında hukuksuzluğa ortak olanların hukuk önünde hesap vermesini sağlamak da bizim görevimiz.Bizim aleyhimize çıkan kararlarda 6 gün içerisinde kararlarını alan Koruma kurulları bakalım bizim mahkeme kararımıza ilişkin kurul kararlarını kaç gün içerisinde alacak. Sürecin taraflarından olan Kültür Bakanlığı , tabiat varlıkları ve kültür varlıkları koruma kurullarının ne yapacağını takipteyiz.


Atatürk Orman Çiftliği'nde devam eden iş ve işlemlerin olması için koruma kurulları tarafından, sit derecesi düşürülmesi, uygulanacak projelere onay verilmesi,  tescilli yapıların devri, tescil kararının kaldırılması, gibi 1.derece doğal ve tarihi sit alanlarında yapılacak tüm uygulamalarla ilgili izin alması gerekiyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi  ana plan iptali ile koruma kurulları tarafından alınan kararlarında hukuka uygun hale getirilecek kararlar alınmasını talep ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koruma-kurullari-aocdeki-kararlarini-hukuka-uygun-hale-getirmeli_133208.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!