Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlar Odası'ndan Maliye Bakanlığı'na AOÇ Çağrısı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Maliye Bakanlığı'nı AOÇ'deki hukuksuz yatırımlara ilişkin mahkeme kararlarına uygun işlem tesis etmesi için göreve çağırdı, kamu kaynaklarını zarara uğratanlar hakkında işlem başlatılmasını talep etti.

yapi.com.tr
Mimarlar Odası'ndan Maliye Bakanlığı'na AOÇ Çağrısı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) alanlarında 1/10.000'lik koruma amaçlı nazım imar planını iptal edilmesinin ardından, hukuka uygun adımların atılması için kamu kurumlarını göreve çağırıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ve Koruma Kurullarını hukuka uygun işlem yapmaya davet eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Maliye Bakanlığı'na da hukuka uygun işlem tesis etmesi için resmi yazılar gönderdi.

"Kaçak saraya giden kaynaklar kesilmeli"

Ana planın iptal edilmesiyle tüm yapıların ve devam eden inşaai işlemlerin her birinin hukuksuz duruma düştüğünü kaydeden Candan, şunları söyledi:

"AOÇ'de hukuksuz şekilde yapılan tüm yatırımların durdurulması için Maliye Bakanlığı'na yazı yazdık. AOÇ’nin 1. derece doğal ve tarihi sit alan sınırları içerisinde yer alan arazilerindeki tüm yatırımlar için bütçeden yapılan tüm yatırım harcamalarının durdurulmasını ve bu süreçte sorumluluğu olanlarla ilgili işlem başlatılmasını talep ettik. Mahkeme kararı sadece planı durdurmakla kalmadı; ilgili tüm işlemlerin hukuksuzluğunu da ortaya çıkarttı. Vergilerimizi lüks ve şatafata harcayarak israf edenlerin yargı önünde hesap vereceği güne kadar Anayasanın bize verdiği denetim yetkisiyle bu işin peşini bırakmayacağız. Kaçak saraya giden kaynaklar kesilmeli".

"Kanunlara uyun çağrısı"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Maliye Bakanlığı'ndan AOÇ'deki hukuksuz yatırımları durdurmasını, mahkeme kararları ve Maliye Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Resmi Gazete’de 26738 sayı ile yayımlanmış olan Kamu İç Kontrol Standartları Tebliği ve ilgili hükümleri gereğince talep etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlar-odasindan-maliye-bakanligina-aoc-cagrisi_133244.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!