Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara Siteler Eski Parlak Günlerini Arıyor

Ankara'da mobilya sektörünün kalbinin attığı Ankara Siteler'de bir grup genç işadamı, Ankara Siteler Girişimci İşadamları Derneği (ASGİAD) adı altında bir araya gelerek, merkezi eski parlak günlerine döndürecek projeler hazırlıyor.

yapi.com.tr
Ankara Siteler Eski Parlak Günlerini Arıyor

Ofis Tekin’in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin, Siteler’in marka değerini her geçen yıl yitirdiğini kaydetti. Eskiden tüm Anadolu’ya hitap eden Siteler’in Türkiye’nin mobilya üretim üssü olduğunu, modayı belirlediğini söyleyen Tekin, "Halen Siteler esnafı çok başarılı işlere imza atıyor; ancak şunu da kabul etmek gerekir ki, çok sayıda rakibimiz daha sağlam adımlar atarak her geçen yıl bizim önümüze geçiyor. İşte bu noktada büyük potansiyelimizi değerlendirmek için işinde çok başarılı genç girişimcilerle biraraya gelerek, Siteler'e hayat verecek adımı atmaya karar verdik" dedi. Tekin, sorunlara anında çözüm üretecek ASGİAD'ın sadece Siteler'i eski parlak günlerine döndürmekle kalmayacağını, Türk ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Siteler’i canlandırmak için her türlü projenin içinde olacağız. Genç işadamlarının istek ve enerjisini kullanacağız” diye konuştu.

"Kaldırımdan trafiğe kadar çok sayıda sorun var"

Tekin, Siteler'de kaldırımdan trafiğe kadar çok sayıda soruna dur deme zamanı geldiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Buradan ekmek yiyen onbinler var. Eğer bir süre daha somut adımlar atmaz, çağın gerisinde kalmaya devam edersek, hepimiz hayal kırıklığına uğrarız. Siteler'in vitrini olan Karacakaya Caddesi de dahil, her cadde ve sokağı ciddi revizyon istiyor. En başta müşterilerin yürüyeceği kaldırım yok. Alışverişe gelenler yollardan yürümek zorunda kalıyor. Oturma bankları bulunmuyor. Müşterilerin mağazaları gezerken dinlenebileceği ortamlar yok. Sokak aydınlatmaları ve güvenlikle ilgili sorunlarımız var. Mağazaların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda üretim tesislerinin bulunması da son derece yanlış. Bu tesislerin en büyük sakıncası toz ve polyester pisliği. Sabah aracınızı buraya koyduğunuzda akşam tozdan tanıyamıyorsunuz. Ayrıca mola saatlerinde ailesiyle mobilya almaya gelenler imalathaneden çıkan işçilerin uygunsuz kıyafetleri ve konuşmalarından rahatsız oluyor”.

Siteler’in trafik ve ulaşım sorunlarına da dikkat çeken Tekin, “Nakliye araçlarının Siteler’e belirli saat aralıklarında girmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü gün içinde burada olağanüstü bir trafik oluyor. Siteler’de otopark sorunu da büyük problem. Müşteri geldiğinde aracını park edebileceği alan bulamıyor. Siteler’e ulaşım konusunda da ciddi sorunlar var. Şehir merkezinde kalan bir bölge olmasına rağmen toplu taşımanın buraya çok fazla faydası bulunmuyor. İnsanların kendi özel araçlarını almadan toplu taşımayla buraya ulaşımı sağlanabilir” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-siteler-eski-parlak-gunlerini-ariyor_117972.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!