Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atatürk Orman Çiftliği’nde ‘Gizli’ Yapılaşma

Atatürk Orman Çiftliği’nin 800 dönümlük kısmının, MİT, Özel Kuvvetler Komutanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na tahsis edildiği ve yüzlerce dönümlük alanın yapılaşmaya açılacağı ortaya çıktı. ‘Gizlilik derecesi’ var denilen projede, MİT’in AOÇ arazisine ne yapacağı açıklanmadı.

yapi.com.tr
Atatürk Orman Çiftliği’nde ‘Gizli’ Yapılaşma

Hızla küçülen ve yapılaşmaya açılan Atatürk Orman Çiftliği’nin Etimesgut ilçesinde yer alan 800 dönümlük kısmı yapılaşmaya açılıyor. Devasa büyüklükteki Atatürk Orman Çiftliği arazisini sessiz sedasız yapılaşmaya açacak plan değişikliği ise MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmayla ortaya çıktı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; MHP’li Demirel, 4 Aralık tarihinde Etimesgut Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Etiler Caddesi’nin doğusunda yer alan yaklaşık 800 dönümlük Atatürk Orman Çiftliği arazisine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’nca bir çalışma başlatıldığını belirtti. Demirel, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan uygun görüşü alınarak bir planlama yapıldığını, yaklaşık 90 dönümlük bir arazisinin Tarım ve Orman Bakanlığı’na, 250 dönümlük kısmının Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ve geriye kalan kısmının ise Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) tahsis edildiğini açıkladı.

MHP’li Demirel, tutanaklarla da kayıt altına alınan konuşmasında, Tarım ve Orman Bakanlığı’na tahsis edilen 90 dönümlük arazi üzerinde yangın söndürme uçakları için hangarlar yapılacağını söyledi. Özel Kuvvet Komutanlığı’na tahsis edilen 250 dönümlük alana ise helikopter hangarları yapılacağı belirtildi.

Tutanaklarda yer alan ifadelere göre, Belediye Başkanı Demirel, “MİT’e tahsis edilen alana ne yapılacağının da bilinmediğini, bunun için de Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na itiraz ettiklerini” söyledi.

Atatürk Orman Çiftliği yüzde 40 küçüldü
Atatürk Orman Çiftliği’nin 1925 yılında yaklaşık 55 bin 540 dekar olan arazisinin 2015 yılı sonunda 33 bin 256 dekara gerilediği tespit edilmişti. Çiftlik arazisi, geçen yıllarda yapılan Saray ve Millet Camii ile Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptırılan Ankapark projesi gibi çok sayıda projeyle yapılaşmaya açıldı. Ayrıca Çiftlik arazileri, Sağlık Bakanı’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi gibi çok sayıda kuruma da tahsis edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-orman-ciftliginde-gizli-yapilasma_183295.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!