Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atatürk Orman Çiftliği'ne Cami Planına Yargıdan "Dur" Kararı

Atatürk Orman Çiftliği arazisine ait olan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesi sınırlarında kalan alanda Büyükşehir Belediyesi’nin cami planını Mimarlar Odası Ankara Şubesi yargıya taşınmıştı. Yargı kararıyla Ankara 6. İdare Mahkemesi cami planına "dur" dedi.

yapi.com.tr
Atatürk Orman Çiftliği'ne Cami Planına Yargıdan "Dur" Kararı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) talanına karşı yürüttüğümüz mücadele kesintisiz devam edecek. Bu süreçte açtığımız davalarda, yürütmeyi durdurma ve iptal kararları aldık. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Orman Çiftliği talanında sınır tanımamazlığını devam ettiriyor, Atatürk Orman Çiftliği arazisi olan Yenimahalle sınırları içerisinde bulunan AOÇ alanında 1/10.000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile camii yapılmasına ilişkin 16.03.2012 tarihli kararını yargıya taşımıştık. Mahkeme Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının yürütmesini durdurarak önemli bir karar imza attı. Camii yapımı için uygun bir yer olmadığını defalarca söyledik ama bütüncül planlamadan uzak, kinle ve öfkeyle kent ve ülkeyi yönetenler, öfkelerini Atatürk Orman Çiftliğinden çıkartmaya çalışıyorlar. Keskin sirke küpüne zarar verir. Bugün AOÇ için verdiğimiz mücadele, geleceğe umut taşıyan ve bu talana ortak olanlara hesap sormanın altyapısını hazırlamaktadır. Karar AOÇ ve kent mücadelesi için sevindirici.” İfadelerini kullandı. 

Mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği’ne ait alan için Peyzaj Mimarları Odası ve Gazi Üniversitesi Rektörlüğü de Camii yapımına itiraz edip davada müdahil olmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-orman-ciftligine-cami-planina-yargidan-dur-karari_120424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!