Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"AVM'ler Kent Dışında Yapılmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ekonomiyi esnaflar çerçevesinden değerlendirdi. Oran, "Kentsel dokuyu bozan ve küçük esnafın varlığını tehdit eden AVM’lerin batı ülkelerindeki gibi kent dışında, belli sayıda ve birbirlerine mesafe sınırları olacak şekilde yapılmasına yönelik yasal düzenleme gerçekleştirilmedi" dedi.

yapi.com.tr
"AVM'ler Kent Dışında Yapılmalı"

Hürriyet'in haberine göre,Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) istatistik kayıtlarını tutmaya başladığı 2005 yılı başından 31 Mayıs 2013 tarihine kadar olan dönemde 1 milyon 145 bin 641 esnaf ve sanatkârın mesleği bırakarak sicil kaydını sildirdiğini söyleyen Umut Oran, “Ocak 2005-Mayıs 2013 döneminde ticari faaliyeti bırakan esnaf ve sanatkâr sayısı, aynı dönemde bu alanda faaliyete geçenlerin yaklaşık dörtte üçünü oluşturdu” dedi. Oran sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dönemde mesleği bırakanların yeni ticaret hayatına atılanlara oranı özellikle Nevşehir’de yüzde 155, Burdur’da yüzde 154, Bartın’da yüzde 150 düzeyine ulaştı. Aydın, Ardahan, Balıkesir, Ordu, Kars, Bolu, Amasya, Afyon, Eskişehir, Düzce, Trabzon, Konya, Artvin ve Kırıkkale’de de sicil kaydını sildirenlerin sayısı, yeni kayıt yaptıranların üzerinde gerçekleşti.

Yüzde 60'ı gitti

Bu oran üç büyük kentten Ankara’da yüzde 80, İstanbul’da yüzde 76.4, İzmir’de yaklaşık yüzde 60 oldu.”

Umut Oran’ın diğer değerlendirmeleri  ise şöyle:

· Bu dönemde faaliyetine son verenlerin sayısı mayıs sonu itibariyle 1 milyon 997 bin dolayında bulunan faaliyetteki mevcut esnaf ve sanatkâr sayısının da yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor.

· Büyük sermaye gruplarının perakende sektörüne girerek bu işi büyük ölçekli zincirlerle yapma eğilimi sonucu İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropoller başta ülke genelinde AVM’lerin sayısı 300’e ulaştı.

· Kentsel dokuyu bozan ve küçük esnafın varlığını tehdit eden AVM’lerin batı ülkelerindeki gibi kent dışında, belli sayıda ve birbirlerine mesafe sınırları olacak şekilde yapılmasına yönelik yasal düzenleme gerçekleştirilmedi.

ETİKETLER: AVM Umut Oran
http://www.yapi.com.tr/haberler/avmler-kent-disinda-yapilmali_110044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!