Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakan'dan İtiraf: O Bina SİT Alanına Yapıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde yapılan yeni Başbakanlık Binası’nın sit alanı içinde olduğunu itiraf etti.

yapi.com.tr
Bakan'dan İtiraf: O Bina SİT Alanına Yapıldı

Zaman Gazetesi'nden Habib Güler'in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun konuyla ilgili soru önergesini cevaplayan Atalay, inşaatın Tabiat Varlıkları Kurulu’nun ‘ilke kararlarına’ uygun olduğunu savundu. Atalay, “Başbakanlık hizmet binası inşaatının yapıldığı alanın sit durumu ile ilgili olarak alınan mahkeme kararları gereği, Başbakanlık Hizmet Binası inşaatının bulunduğu yeri de kapsayan alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 1 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca tekrar ‘tarihi sit’ olarak tescil edilmiş olup aynı Kurul tarafından yapılaşması büyük ölçüde tamamlanmış olan Başbakanlık Kampüsü içerisinde bulunan yapılara ilişkin projenin tarihi sit olarak tescil edilen bu alanda yapılmasının ilke kararları çerçevesinde uygun olduğuna karar verilmiştir. Mezkur alandaki çalışmalar, şehircilik ilkelerine uygun olarak ve kamu yararı gözetilerek, Ankara nazım imar planlarıyla tam bir uyum içerisinde yapılaşma statüsüne kavuşmuştur.”

“Dört İmza ile AOÇ'nin SİT Derecesi Düşürüldü”

Ankara 5. İdare Mahkemesi, Başbakanlık Binası yapılmasına ilişkin ana imar planı hakkında yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakandan-itiraf-o-bina-sit-alanina-yapildi_123498.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!