Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Berkay Somalı, Altensis Kurucu Ortağı, Yeşil Bina Danışmanı, LEED AP, BREEAM Denetçisi




 
Berkay Somalı, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, University of Texas at Austin’de proje yönetimi yüksek lisansı yaptı. Daha sonra Amerika’nın en büyük inşaat ve proje yönetim firmalarından biri olan Turner Construction’da çevre dostu yapıların inşaat yönetimi projelerinde çeşitli görevlerde çalıştı. İnşaat yönetimi yaptığı yeşil bina projelerinde gerek tasarımda gerekse de sahada önemli görevler aldı. Turner’daki son yıllarında özellikle yeşil bina projelerindeki elektromekanik sistemlerin teknik değerlendirilmesi ve satın alınmasıyla ilgilendi.

Turner’dan ayrıldıktan sonra bir süre fotovoltaik sistem tasarımı ve uygulaması yapan Meridian Energy Systems firmasında operasyonlardan sorumlu genel müdür yardımcılığını üstlendi. 2008’de Türkiye’ye dönüş yapan Somalı bu yıl içinde halen Türkiye’nin en prestijli kuruluşlarına yeşil bina, kurumsal sürdürülebilirlik stratejileri ve enerji verimliliği konularında danışmanlık hizmetleri sunan Altensis firmasını kurdu.


http://www.yapi.com.tr/haberler/berkay-somali-altensis-kurucu-ortagi-yesil-bina-danismani-leed-ap-breeam-denetcisi_96219.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!