Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Michael U Hensel, Mimar, Yazar, Araştırmacı ve Eğitimci, OCEAN Genel Sekreteri,BIONIS'in Yönetim Kurulu Üyesi, AHO Oslo Üniversitesi Tasarım Araştırmaları Profesörü




Michael U Hensel, Ekodesign 2010’da doğadan öğrenme prensibi ile hareket eden “Performans kökenli tasarım yaklaşımı” üzerine konuşacak. Altında biyolojik sistemlerin detaylı analizi yatan bu yaklaşımın temel amacını Hensel şöyle açıklıyor:

“Performans kökenli tasarım yaklaşımı palmiye ağacının yaprağı, kozalak, ahşap, kuş yuvası gibi doğası gereği ekolojik, kendine özgü biçimde ayakta duran biyolojik sistemlerin tüm boyutlarının incelenmesiyle mimari tasarım ve sürdürülebilir yapılı çevrenin sağlanması için yöntemler üretmeye çalışıyor.”

Michael U Hensel

AHO Oslo Mimarlık Fakültesi’nde tasarımla araştırma profesörü Hensel, aynı zamanda OCEAN’da araştırmacı olarak çalışıyor. Ayrıca doğadan ilham alarak tasarım sorunlarını çözmek ve sürdürülebilir tasarım yapmak için doğadan fikirleri adapte etmeyi ilke edinen BIONIS (Endüstriyel Sürdürülebilirlik için Biomimetic- Doğadan İlham Alan Tasarım Ağı)’in yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyor.

İngiltere’deki Architectural Association Mimarlık Okulunun “Yeni Teknolojiler ve Tasarım” Yüksek Lisans programının eş kurucusu olan Hensel, uzun yıllar programın direktörlüğünü yaptı. Hensel aynı zamanda AD ve JBE (Biyonik Mühendislik Dergisi)’nin danışma kurulu üyeleri arasında yer alıyor.



http://www.yapi.com.tr/haberler/michael-u-hensel-mimar-yazar-arastirmaci-ve-egitimci-ocean-genel-sekreteri-bionisin-yonetim-kurulu-uyesi-aho-oslo-universitesi-tasarim-arastirmalari-profesoru_96214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!