Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Beş Ahşap İskelede Beş Ayrı Tema

İzmir’de Karataş ve Üçkuyular sahilinde geçmişte yeralan banyo, plaj ve iskelelerin yarattığı deniz ve kentli ilişkisi dikkate alarak projelendirilen 5 ahşap iskele 5 farklı temada yapıldı.

yapi.com.tr
Beş Ahşap İskelede Beş Ayrı Tema

Nostaljik ahşap iskele projesi kent tarihinde yeri olan banyo ve ahşap iskelelerden yola çıkılarak İzmirlileri denizle buluşturmak, denizle ilişkilerini güçlendirmek hedefiyle hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı kıyısında, Karataş ve Üçkuyular arasında tasarlanan nostaljik iskeleleri yapmak için 2013 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden iskeleler içindeniz üzeri kullanım izni istedi. Ancak bu izin 1 yılı aşan sürecin sonunda 2014 yılı sonunda verildi. Ahşap iskelelerin yapımı için Kasım 2014 ayında ihale yapıldı. İhaleyi kazanan firma 1 milyon 773 bin TL bedelle iskelelerin yapımına yılbaşında başladı.

Projeye göre beş metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden biri Göztepe sahili, ikisi Karataş-Karantina bölgesi ve ikisi ise Susuzdede önüne yapıldı. Yüklenici firma önce deniz dibine çelik borudan kazıklar çaktı. Üzerine ise çelik karkasdan iskele oluşturuldu. İskelenin yüzeyine ise ahşap kaplama montajına başlandı. Beş iskele beş ayrı temada olacak.

Bunlardan biri kayık küreği şeklinde olacak. İskele üzerindeki banklarda oturanlar bir kayık veya teknede olma hissi yaşayacak. Diğer iskeler ise deniz feneri, yelkenli, ağaç ve begonvil tamasını taşıyacak. İzmirliler iskelerde oturacağı banklar da yapılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bes-ahsap-iskelede-bes-ayri-tema_131251.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!