Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'de Çöp Tesisine Karşı Doğa Mücadelesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Yamanlar halkı, mahallede yapılmak istenen katı atık bertaraf tesisine karşı bir kez daha belediye başkanına seslendi.

yapı.com.tr
İzmir'de Çöp Tesisine Karşı Doğa Mücadelesi

Birgün Gazetesi'nden Gülsen Candemir'in haberine göre, İzmir’in tam ortasında doğal bitki örtüsü ve zengin yer altı suyu ile bilinen Karşıyaka’nın Yamanlar Mahallesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi ile tehlike altında. ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinin çöp depolama alanı yapılması için belirlenen alanın uygun olmadığını bildiren raporlarına rağmen sürdürülen çalışmada, mahalle halkı direnmeyi sürdürüyor. En son Çevresel Etki Değerlendirme toplantısının da mahallelinin itirazı üzerine yapılamadığı süreçte, Yamanlar Dağı Çöplük Olmayacak Platformu İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklama yapan Hüsamettin Yorulmaz, ‘Bursa için Uludağ ne ise Yamanlar da İzmir için öyledir’ diyerek, yer altı suyu kaynağı açısından Yamanlar suyunun İzmir için ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Tüm şehir çöp kokacak

Milli Park olması gereken yerin çöplük yapılmaya çalışıldığını ifade eden Platform sözcüsü Hüsamettin Yorulmaz, ‘Üç metre derinlikte su çıkan ve toprak geçirgenliği yüksek olan yere çöp depolarsanız, hem yerin altını hem de üstünü öldürmüş olursunuz. Yerleşim alanlarına 2.5 km. uzaklıkta olan Yamanlar Dağı’na yapılacak çöp depolama tesisi, sadece Yamanları değil, Bornova, Bayraklı, Çiğli’yi de rüzgarların etkisi ile çöp kokusuna boğacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nin bu plandan vazgeçmesini istiyoruz. Bunun için de mücadeleyi sürdüreceğiz.” dedi.

Şehir Plancısı Tuncay Karaçorlu da, yaptığı açıklamada tesis için verilen olumsuz raporların yeniden gözden geçirilmesini isteyerek, şehircilik, planlama ve mühendislik kurallarını yok sayan projenin durdurulması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-cop-tesisine-karsi-doga-mucadelesi_130358.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!